Με superstars του Χόλιγουντ!

SHOWBIZΜε superstars του Χόλιγουντ!Τρίτη, Απρίλιος 24, 2018 - 14:05

❱❱ Ρέιτσελ Βάις και Εμα Στόουν πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι τα Οσκαρ

Στις 23 Νοεμβρίου 2018 θα βγει στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «The favourite», και πάλι με χολιγουντιανό καστ!

Αυτήν τη φορά ο βραβευμένος Ελληνας σκηνοθέτης, ο οποίος

διχάζει με το ιδιαίτερο ύφος των ταινιών του κοινό και κριτικούς, επέλεξε την Εμα Στόουν, τη Ρέιτσελ Βάις -στην οποία, καθώς φαίνεται, έφερε γούρι, αφού στα 48 της είναι έγκυος στο παιδί του Ντάνιελ Κρεγκ- και την Ολίβια Κόλμαν.

Το φιλμ, το οποίο έχει μεγάλες πιθανότητες να φτάσει μέχρι τα Οσκαρ του 2019, έρχεται μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο 45χρονος σκηνοθέτης με τον «Θάνατο του ιερού ελαφιού», το οποίο απέσπασε Βραβείο Σεναρίου στο περσινό Φεστιβάλ των Καννών.

Το σενάριο

Στη νέα ταινία του, μάλιστα, το σενάριο δεν υπογράφει ο επί χρόνια συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου, Ευθύμης Φιλίππου, αλλά η Ντέμπορα Ντέιβις και ο Τόνι ΜακΝαμάρα. Το φιλμ μάς μεταφέρει στην Αγγλία του 18ου αιώνα, σε μια ταραχώδη περίοδο, με τη χώρα να βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Η εύθραυστη βασίλισσα Αν (Ολίβια Κόλμαν) καταλαμβάνει τον θρόνο και η στενή φίλη της Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν.

Οταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκεϊλ (Εμα Στόουν), φτάνει στο παλάτι, γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Οσο περνάει ο καιρός, όμως, και οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν τον χρόνο τής ιδιαίτερα φιλόδοξης Σάρα, η Αμπιγκεϊλ έρχεται πιο κοντά με τη βασίλισσα, γεγονός που ταράζει τις ισορροπίες.

Οπως αναφέρει το IndieWire σε ρεπορτάζ του, η Σάρα και η Αμπιγκεϊλ χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσο -ακόμη και την αποπλάνηση- προκειμένου να κερδίσουν την εύνοια της βασίλισσας Αννας. Το καστ συμπληρώνουν οι Νίκολας Χουλτ και Μαρκ Γκατίς.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα