Με «μετάλλια» αλληλεγγύης!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜε «μετάλλια» αλληλεγγύης!Δευτέρα, Σεπτέμβριος 29, 2014 - 14:52

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Αλμα Ζωής ο αγώνας δρόμου ενάντια στη συγκεκριμένη ασθένεια. Πρόκειται για τον 6ο Αγώνα δρόμου και περιπάτου «Greece Race for the Cure», στον οποίο συμμετείχαν άνδρες, γυναίκες και

παιδιά, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την αρρώστια, την ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσής της καθώς και τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Οι συμμετέχοντες, που φορούσαν όλοι ροζ μπλουζάκια, ξεκίνησαν στις 11.00 χθες το πρωί με αφετηρία το Ζάππειο σε έναν αγώνα δρόμου πέντε χιλιομέτρων και έναν περίπατο δύο χιλιομέτρων που ολοκληρώθηκε στις 13.00 μετά το μεσημέρι. Με σύνθημα «τρέχουμε... πιο γρήγορα από τη σκιά του», χιλιάδες άνθρωποι έτρεξαν και περπάτησαν μια κυκλική διαδρομή από τον χώρο του Ζαππείου έως την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Με τα έσοδα του αγώνα θα χρηματοδοτηθούν ερευνητικά προγράμματα, προγράμματα ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης και ενημέρωσης για τον καρκίνο μαστού.
Αντρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας και από πολλές περιοχές της Ελλάδας έτρεξαν ή περπάτησαν για να τιμήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να συμβάλουν στην παγκόσμια μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενώ γυναίκες που έχουν περάσει την εμπειρία της ασθένειας έστειλαν σε όλους ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας!
Η διοργάνωση «Greece Race for the Cure» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε όλο τον κόσμο, ενώ διοργανώνεται εδώ και 31 χρόνια σε περισσότερες από 140 πόλεις παγκοσμίως από την αμερικανική οργάνωση «Susan G. Komen for the Cure».

Ανδρέας Αξιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα