Μαζεύουν νερό σε βαρέλια για να σώσουν τα δάση στη Σκιάθο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜαζεύουν νερό σε βαρέλια για να σώσουν τα δάση στη ΣκιάθοΠαρασκευή, Ιούνιος 15, 2018 - 19:17

❱❱ Πρωτότυπο τρόπο σκαρφίστηκαν οι κάτοικοι της Σκιάθου για να εξασφαλίσουν από τη... θάλασσα το απαραίτητο νερό που χρειάζεται ειδικά τώρα το καλοκαίρι...

... ώστε να προστατεύσουν από πυρκαγιές τα δάση τους, και ειδικότερα τις κουκουναριές τους, σε ένα από τα μόλις τρία δάση σε όλη την Ελλάδα.

Οχι, δεν συγκεντρώνουν... θαλασσινό νερό,

που άλλωστε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατασβέσεις, αφού το αλάτι δεν θα αφήσει να ξαναφυτρώσει τίποτα. Ομως, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», συλλέγουν βαρέλια από μυδοκαλλιέργειες που ξεβράζονται στις βόρειες παραλίες του νησιού, τα γεμίζουν με νερό και τα τοποθετούν σε δασικές περιοχές μετατρέποντάς τα σε αυτοσχέδιες δεξαμενές πυρασφάλειας!

Μάλιστα, συλλέγουν εδώ και επτά χρόνια τα βαρέλια που ξεβράζονται μαζί με χιλιάδες πλαστικά άσπρα διχτάκια, καταστροφικά για το θαλάσσιο περιβάλλον. Στη συνέχεια, τα τοποθετούν στη δασική περιοχή Μαντράκι, όπου είναι έτοιμα για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα κάθε περίπτωση πυρκαγιάς. Φέτος τοποθετήθηκαν 37 βαρέλια με περίπου έξι τόνους νερού.

Keywords
Τυχαία Θέματα