Μαρόκο: Συμβουλές μακιγιάζ (από εκπομπή) σε κακοποιημένες γυναίκες

ΚΟΣΜΟΣΜαρόκο: Συμβουλές μακιγιάζ (από εκπομπή) σε κακοποιημένες γυναίκεςΤετάρτη, Νοέμβριος 30, 2016 - 18:30

Μην το καταγγείλετε... βάψτε το. Αυτό είναι το μήνυμα που «εξέπεμψε» ουσιαστικά κρατικό κανάλι του Μαρόκου, προβάλλοντας στο πλαίσιο πρωινής εκπομπής πρόταση για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Make up artist εμφανίστηκε με τα αξεσουάρ της και έδωσε στις τηλεθεάτριες οδηγίες, βήμα προς βήμα, για το σωστό βάψιμο του προσώπου, ώστε να καλυφθεί, για παράδειγμα, ένας μώλωπας στα ζυγωματικά, από μπουνιά που μπορεί να έδωσε ο σύζυγος στη σύζυγό του. Με δυο

λόγια, οι υπεύθυνοι του κρατικού καναλιού επέτρεψαν να δοθούν ιδέες για το πώς οι γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας μπορούν να καμουφλάρουν τα σημάδια με μακιγιάζ.



Αυτό σημαίνει, πολύ απλά, ότι εμμέσως πλην σαφώς το Μαρόκο αντιλαμβάνεται την ύπαρξη του προβλήματος, που άλλωστε σοβεί στον μουσουλμανικό κόσμο, και αντί να προσπαθήσει να το λύσει, το «αποδέχεται» και προτείνει τρόπους αυτό να «κρυφτεί κάτω από το χαλί» της κοινωνικής πραγματικότητας. Πάντως η προβολή της εκπομπής έγινε αιτία να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα