«Κόβει» το θηλυκό μυαλό

18:23 6/2/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Κόβει» το θηλυκό μυαλόΤετάρτη, Φεβρουάριος 6, 2019 - 18:22

❱❱ Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι εξυπνότερος και κατά τέσσερα χρόνια νεότερος από τον ανδρικό, σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ

Εκτός από «αδύναμο» το γυναικείο φύλο αποδεικνύεται ότι είναι και το εξυπνότερο. Ερευνητές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες έχουν το πλεονέκτημα στην ευφυΐα, αφού κατά μέσον όρο ο εγκέφαλός τους δείχνει τέσσερα χρόνια νεότερος από των συνομήλικων ανδρών.

Η ανακάλυψη

αυτή εξηγεί μάλιστα εν μέρει γιατί οι γυναίκες τείνουν να έχουν μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια στην τρίτη ηλικία σε σύγκριση με τους άντρες.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα έπειτα από απεικονιστικές εξετάσεις που διενέργησαν στους εγκεφάλους ανδρών και γυναικών ηλικίας 20 έως 82 ετών, οι οποίες έδειξαν ότι η βιολογική ηλικία των γυναικείων εγκεφάλων ήταν 3,8 έτη μικρότερη, γεγονός που αποδίδεται στη διαφορετική χρήση γλυκόζης που γίνεται από τον οργανισμό τους.

Καθώς μεγαλώνουμε, οι εγκέφαλοί μας καίνε λιγότερη γλυκόζη για την τροφοδοσία της εγκεφαλικής ανάπτυξης και περισσότερη για τη διεκπεραίωση των καθημερινών καθηκόντων, ωστόσο σύμφωνα με τον αλγόριθμο που εφάρμοσαν οι επιστήμονες οι γυναίκες τείνουν να χρησιμοποιούν γενικότερα μεγαλύτερη αναλογία για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους σε σχέση με τους άντρες.

«Αρχίζουμε να κατανοούμε τους διαφορετικούς παράγοντες που σχετίζονται με το φύλο, οι οποίοι ενδέχεται να επηρεάζουν την τροχιά γήρανσης που ακολουθεί ο εγκέφαλος και την ευαισθησία του στις νευροεκφυλιστικές παθήσεις» δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Μανού Γκογιάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα