Κάθαρση εδώ και τώρα!

15:51 8/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΑΘΛΗΤΙΚΑΚάθαρση εδώ και τώρα!Τρίτη, Μάρτιος 8, 2016 - 15:50

Ανατροπή της διοίκηση της ΕΠΟ εδώ και τώρα, καθαίρεση Γκιρτζίκη, απομάκρυνση των μελών της ΚΕΔ και ξένοι διαιτητές έως την ολοκλήρωση της σεζόν. Με αυτή την ατζέντα -και κάθετοι στα αιτήματά τους- προσέρχονται σήμερα στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας οι Μελισσανίδης, Σαββίδης και Αλαφούζος, στη συνάντηση των ιδιοκτητών που συγκάλεσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Γιώργος Μποροβήλος.

Η συνάντηση ορίστηκε μετά τα θλιβερά

γεγονότα της Τούμπας και τη συνάντηση της «τριανδρίας» την περασμένη Παρασκευή, και στόχο έχει να μπει επιτέλους ένα τέλος στην ασυδοσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Το «παρών», πέρα από τους Μελισσανίδη, Σαββίδη και Αλαφούζο, αναμένεται να δώσουν οι Καρυπίδης (Βέροια), Παπαθανασάκης (Ηρακλής), Βρέντζος (ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού), Σπανός (Ατρόμητος), Πανόπουλος (Ξάνθη) και σίγουρα συνεργάτες των βασικών μετόχων (ιδιοκτήτες) των ΠΑΕ. Το ραντεβού αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τις 14.00, ωστόσο η ώρα συνάντησης άλλαξε και τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 16.00.

Πηγή του κακού

Βασικός άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθούν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι ότι «πηγή του κακού είναι η διαφθορά. ΕΠΟ, διαιτητές και μέλη που κατηγορούνται από την ποινική Δικαιοσύνη για σοβαρότατα κακουργήματα δεν μπορούν να διοικούν ή να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Η διαφθορά έχει φέρει τη βία και, για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, πρέπει να εξαφανίσουμε κάθε ίχνος διαφθοράς».

Αυτό θα είναι το μότο πάνω στο οποίο η «τριανδρία» θα ζητήσει την καθαίρεση Γκιρτζίκη, την απομάκρυνση των διαιτητών που το όνομά τους εμπλέκεται σε κάποια δικαστική υπόθεση και, αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε την έλευση ξένων διαιτητών έως το τέλος της σεζόν.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι, βέβαια, η στάση όλων αυτών που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Σήμερα θα φανεί και θα απαντηθεί σε μεγάλο βαθμό αν όλοι (οι άλλες ομάδες, πλην των τριών) επιθυμούν την ισονομία στο ποδόσφαιρο. Γιατί το ζητούμενο είναι να αλλάξει, όπως επιθυμούν Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Σαββίδης, η κατάσταση στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία τώρα, και όχι τον Οκτώβριο, που θα γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ. Ιδωμεν...

Πάντως, η πρώτη κίνηση της ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η κατάθεση αίτησης στο ΣτΕ για ακύρωση της απόφασης Κοντονή για διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας! Χθες κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σκέφτεται να καλέσει τους Μελισσανίδη, Σαββίδη, Μαρινάκη και Αλαφούζο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Πυρά από «Sun»: «Αναξιόπιστο το πρωτάθλημα»

Μας πήραν είδηση και στην Αγγλία για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στον «μαγικό» κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρθρο της βρετανικής «Sun» «λούζει» το ποδόσφαιρό μας με χαρακτηρισμούς, όπως «παντελώς αναξιόπιστο», «διεφθαρμένο» και «αχίλλειο πτέρνα της UEFA». Το αγγλικό δημοσίευμα εκφράζει απορίες για το πού καταλήγουν (μέσω της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας) τα λεφτά που χρυσοπληρώνουν οι Βρετανοί για το Τσάμπιονς Λιγκ και αφήνει αιχμές για τις σχέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον νέο γενικό γραμματέα της UEFA Θόδωρο Θεοδωρίδη.

«Το παντελώς αναξιόπιστο πρωτάθλημα της χτυπημένης από την οικονομική κρίση χώρας έχει εξελιχθεί στην αχίλλειο πτέρνα της UEFA. Η UEFA θέλει να συνεχίσει να παίρνει τα δισεκατομμύρια από τους Αγγλους οπαδούς μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ, που τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκονται στα χέρια του τηλεοπτικού δικτύου BT Sport. Εσείς πληρώνετε την UEFA με ένα δισεκατομμύριο λίρες μέσω της συνδρομής του BT. Και έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε πώς μοιράζονται τα χρήματά σας και να περιμένετε ότι δεν θα πάνε εκεί που δεν θα έπρεπε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η «Sun» γίνεται ακόμη πιο σκληρή στους χαρακτηρισμούς της, τονίζοντας σε άλλο σημείο: «Ο κορυφαίος διοικητικός της UEFA είναι ο γιος του αντιπροέδρου ενός συλλόγου που κατηγορείται για διαφθορά. Ο Θεοδωρίδης αντιμετωπίζει το γεγονός ότι συνδέεται με τον Ολυμπιακό, που φέρεται ότι έστηνε παιχνίδια στην Ελλάδα και με τον πρόεδρό του Βαγγέλη Μαρινάκη, έναν άνθρωπο που κατηγορείται για στήσιμο αγώνων από τις ελληνικές Αρχές. Ο Μαρινάκης αρνείται όλες τις κατηγορίες, αλλά γιατί δεν σταματάνε να δίνουν χρήματα σε έναν σύλλογο ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά μέχρι να βγάλουν την απόφασή τους τα ελληνικά δικαστήρια;»

Keywords
Τυχαία Θέματα