Παπάφειο: Πρόταση για απαλλαγή του Ανθιμου

14:45 8/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠαπάφειο: Πρόταση για απαλλαγή του Ανθιμου Τρίτη, Μάρτιος 8, 2016 - 14:44

Την απαλλαγή του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και προέδρου του Παπάφειου, Ανθιμου, αλλά και της υπόλοιπης διοίκησής του αναφορικά με συγκάλυψη υπόθεσης βιασμού παιδιού από άλλους ανήλικους τροφίμους του ορφανοτροφείου, προτείνει η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αναστασία Καλαϊτζή προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αφορά τον βιασμό ανηλίκου 7,5 ετών από παιδιά ηλικίας 10 έως 13 ετών, το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου του 2012.

Οπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, το διοικητικό συμβούλιο και ο διευθυντής του ιδρύματος προχώρησαν στις οφειλόμενες ενέργειες για την προστασία του ανήλικου θύματος, ενημερώνοντας τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες και τον εισαγγελέα Καστοριάς, όταν έμαθαν για τον πρώτο βιασμό. Η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος από τους κατηγορουμένους και πρότεινε την απαλλαγή τους. Το Δικαστικό Συμβούλιο θα έχει την τελική κρίση.

Οπως αναφερόταν, ο μητροπολίτης Ανθιμος, τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. και ο διευθυντής του Παπάφειου φέρεται ότι δεν ενήργησαν εγκαίρως και δεν ανακοίνωσαν τις καταγγελλόμενες πράξεις στις Αρχές, και ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει κι άλλος βιασμός του ίδιου ανηλίκου. Στις καταθέσεις τους οι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι έπραξαν τα δέοντα και αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Να σημειωθεί ότι για τη σεξουαλική κακοποίηση του μικρού αγοριού παραπέμφθηκαν ήδη να δικαστούν σε Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων έξι παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπάφειο, Πρόταση, Ανθιμου,papafeio, protasi, anthimou