Κατάψυξη χωρίς «ανάσταση»!

ΚΟΣΜΟΣΚατάψυξη χωρίς «ανάσταση»!Τετάρτη, Σεπτέμβριος 12, 2018 - 20:06

❱❱ Γιος νεκρού επιστήμονα διεκδικεί $1.000.000 από εταιρία που συντηρεί πτώματα γιατί έκαψαν το σώμα και κράτησαν μόνο το κεφάλι του

Στα δικαστήρια σέρνει αμερικανική εταιρία κρυογονικής ο γιος επιστήμονα, διεκδικώντας αποζημίωση 1.000.000 δολαρίων (860.000 ευρώ) επειδή του στέρησαν το όνειρο να δει τον νεκρό πατέρα του να «ανασταίνεται» στο μέλλον.

Ο Κερτ Πίλτζεραμ κατέθεσε αγωγή σε βάρος της Alcor Life Extension Foundation, υποστηρίζοντας ότι αντί να καταψύξει

ολόκληρο το σώμα του νεκρού πατέρα του κατέψυξε μόνο το κεφάλι του και αποτέφρωσε το υπόλοιπο, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τις πιθανότητες να τον επαναφέρει στη ζωή.

Η Alcor με έδρα στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα των ΗΠΑ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο δρ Μαξ Μουρ, είναι μία από τις εταιρίες που συντηρούν κατεψυγμένα πτώματα, με την ελπίδα ότι, αν μελλοντικά το επιτρέψει η εξέλιξη της τεχνολογίας και της Ιατρικής, θα μπορέσουν να τα επαναφέρουν στη ζωή. Στην αγωγή σε βάρος της ο Κερτ Πίλτζεραμ αναφέρει ότι ο 90χρονος πατέρας του, δρ Λόρενς Πίλτζεραμ, πέθανε από έμφραγμα στις 10 Απριλίου 2015 έξω από το σπίτι του στην Γκολέτα της Καλιφόρνιας. Ο Λόρενς ως επιστήμονας είχε ασχοληθεί με την κρυογονική και, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Alcor, έγινε ο 135ος πελάτης της πριν από τρία χρόνια.

Στα δικαστικά έγγραφα, σύμφωνα με την «Telegraph», αναφέρεται ότι ο δρ Μουρ όφειλε να διατηρήσει ολόκληρο το σώμα του νεκρού «άσχετα από το πόσο κατεστραμμένο ήταν».

Ο Κερτ Πίλτζεραμ υποστηρίζει ότι έλαβε στο σπίτι του πακέτο από εργαστήριο της Alcor στις ΗΠΑ και όταν το άνοιξε διαπίστωσε ότι περιλάμβανε τα αποτεφρωμένα λείψανα του πατέρα του, εκτός από το κεφάλι. Το γεγονός, σύμφωνα με τον Κερτ, του προκάλεσε σοβαρά ψυχολογικά τραύματα. Ο γιος του νεκρού επιστήμονα χαρακτηρίζει την απόφαση της εταιρίας να καταψύξει μόνο το κεφάλι του πατέρα του «κακόβουλη», διεκδικώντας αποζημίωση για ψυχολογική βλάβη, που προέρχεται από το γεγονός ότι κατά τον ίδιο «υπάρχει ελάχιστη, αν υπάρχει, ελπίδα να επανέλθει στη ζωή το κεφάλι, κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Keywords
Τυχαία Θέματα