Καλόγριες με σκλάβες του σεξ σε μοναστήρια

ΚΟΣΜΟΣΚαλόγριες με σκλάβες του σεξ σε μοναστήριαΔευτέρα, Φεβρουάριος 18, 2019 - 18:42

❱❱ Ανω κάτω πάλι το Βατικανό

Μετά την παραδοχή του Πάπα Φραγκίσκου ότι άντρες του κλήρου βίαζαν καλόγριες, δύο καταγγελίες αποκαλύπτουν ότι και καλόγριες είχαν ως «σκλάβες του σεξ» ανήλικα κορίτσια σε μοναστήρια. Η καλόγρια Κέιτ Φίνεγκαν και η πρώην καλόγρια Μέρι Ντισπέντσα αποκάλυψαν στη «N.Y. Post» τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσαν σε μικρή ηλικία.

«Ο Θεός είναι αγάπη» έλεγε η αδελφή Μέρι Χουανίτα Μπάρτο στη Φίνεγκαν κάθε φορά που τη βίαζε, τη δεκαετία του '60. Η σεξουαλική κακοποίηση, όπως αποκαλύπτει η Φίνεγκαν, άρχισε όταν ήταν 15 ετών και πήγαινε στο καθολικό λύκειο Mater Christi High School της Νέας Υόρκης, όπου η Μπάρτο τής παρέδιδε μαθήματα.

Την πρώτη φορά τη βίασε μέσα στη σχολική αίθουσα και οι επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι η νεαρή καλόγρια να τελειώσει το λύκειο, το 1969. Την κακοποίησε σεξουαλικά σε μοναστήρι του Λονγκ Αϊλαντ, μέσα στο σχολικό λεωφορείο, σε θρησκευτικές εκδηλώσεις, ακόμη και στο πατρικό σπίτι της Φίνεγκαν στο Γούντσαϊντ. «Είχε εμμονή μαζί μου, ήμουν ιδιοκτησία της» εκμυστηρεύεται.

Η πρώην καλόγρια Μέρι Ντισπέντσα αποκαλύπτει ότι όταν ήταν μικρή έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης τόσο από καλόγερο όσο και από καλόγρια. Η 78χρονη εγκατέλειψε τη ζωή στο μοναστήρι για να γίνει ακτιβίστρια και να βοηθήσει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από καλόγριες.

Την ίδια ώρα, ο Πάπας Φραγκίσκος αποσχημάτιζε τον πρώην καρδινάλιο των ΗΠΑ Τίοντορ Μακάρικ ύστερα από κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ο Μακάρικ, ο οποίος τον Ιούλιο έγινε ο πρώτος εδώ και σχεδόν 100 χρόνια κληρικός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που έχασε τον τίτλο του καρδιναλίου, έγινε τώρα ο πιο υψηλόβαθμος κληρικός που αποσχηματίστηκε στη σύγχρονη εποχή.

Keywords
Αναζητήσεις
γαμισι παπας με καλόγρια, σεχ καλογερου με καλορια
Τυχαία Θέματα