Ισόβια (;) στον Πιστόριους

ΚΟΣΜΟΣΙσόβια (;) στον ΠιστόριουςΠαρασκευή, Δεκέμβριος 4, 2015 - 16:35

Ο παραολυμπιονίκης κρίθηκε ένοχος για δολοφονία από πρόθεση της Ρίβα Στίινκαμπ και κινδυνεύει με βαριά ποινή

Τον χειρότερο εφιάλτη του να επιβεβαιώνεται είδε ο Οσκαρ Πιστόριους, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για δολοφονία εκ προθέσεως της συντρόφου του Ρίβα Στίινκαμπ, μετά την εκδίκαση της έφεσης που άσκησαν οι εισαγγελικές Αρχές.

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί πέρυσι,

πρωτόδικα, σε φυλάκιση πέντε ετών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό, ύστερα από την έκτιση του ενός πέμπτου της ποινής του κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης που κυμαίνεται από τα 15 έτη έως ισόβια.

«Ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο και είχε εγκληματικές προθέσεις τη στιγμή που πυροβόλησε» δήλωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Ερικ Λιτς κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, που μεταδόθηκε ζωντανά από νοτιοαφρικανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. «Η υπόθεση αναπέμπεται σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την αναθεώρηση της ποινής» πρόσθεσε, γεγονός που δεν προϋποθέτει νέα δίκη, αλλά απλώς μετατροπή της ποινής, η οποία θα του ανακοινωθεί την Πρωτοχρονιά του 2016.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έθεσε εν αμφιβόλω τα γεγονότα που συνέβησαν στη γιορτή του αγίου Βαλεντίνου το 2013, όπως τα κατέθεσε ο κατηγορούμενος, αλλά έκρινε ως «θεμελιώδες σφάλμα» του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος, πυροβολώντας την πόρτα της τουαλέτας στο ύψος ανθρώπου, δεν μπορούσε να αγνοεί το γεγονός ότι κινδύνευε να σκοτώσει κάποιον, όποιο κι αν ήταν το θύμα.

Η οικογένεια του θύματος

Η Τζουν Στίινκαμπ, η μητέρα του θύματος, που βρισκόταν στο ακροατήριο, έμεινε ακίνητη κατά την ανάγνωση της απόφασης, ενώ ο σύζυγός της από το Πορτ Ελίζαμπεθ δήλωσε ότι επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη και πως η κόρη του θα μπορέσει πλέον να αναπαυθεί εν ειρήνη. Εκπρόσωπος της οικογένειας του Πιστόριους δήλωσε από την πλευρά του πως η νομική ομάδα των συνηγόρων του κατηγορουμένου εξετάζει την απόφαση και ότι η οικογένεια θα συμβουλευτεί τους συνηγόρους για τα επόμενα βήματα, ενώ ο ατζέντης του αθλητή, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε ότι η απόφαση θα συντρίψει ψυχολογικά τον πελάτη του.



Keywords
Τυχαία Θέματα