Η... τηλεόραση βλάπτει σοβαρά την καρδιά!

21:02 1/7/2019 - Πηγή: Espresso
ΥΓΕΙΑΗ... τηλεόραση βλάπτει σοβαρά την καρδιά!Δευτέρα, Ιούλιος 1, 2019 - 21:02

❱❱ Δεν επιβαρύνουν το ίδιο όλα τα είδη καθιστικής ζωής

Νέα αμερικανική έρευνα δείχνει ότι αν κάθεται κάποιος με τις ώρες μπροστά από την τηλεόραση αυξάνουν περισσότερο ο καρδιαγγειακός κίνδυνος από ό,τι αν κάθεται τις ίδιες ώρες στο γραφείο του. Οι ερευνητές του ιατρικού κέντρου του πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης μελέτησαν σχεδόν 3.600 ανθρώπους για οκτώμισι χρόνια.

Οσοι συμμετέχοντες έβλεπαν πάνω από τέσσερις ώρες τηλεόραση

τη μέρα είχαν κατά μέσο όρο 50% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακό επεισόδιο σε σχέση με όσους παρακολουθούσαν τηλεόραση έως δύο ώρες τη μέρα. Από την άλλη, όσοι κάθονταν πολλές ώρες στο γραφείο τους είχαν περίπου τον ίδιο καρδιαγγειακό κίνδυνο με όσους κάθονταν λίγες ώρες.

Σωματική άσκηση

Η μελέτη βρήκε επίσης ότι η σωματική άσκηση μέτριας μέχρι μεγάλης έντασης μπορεί να αντισταθμίσει σε σημαντικό βαθμό τις επιβλαβείς επιπτώσεις της πολύωρης παρακολούθησης τηλεόρασης.
Δεν βρέθηκε ιδιαίτερα αυξημένος καρδιαγγειακός κίνδυνος για όσους έβλεπαν πάνω από τέσσερις ώρες τηλεόραση, αλλά παράλληλα ασκούνταν τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα. Αυτό οφείλεται ενδεχομένως στο γεγονός ότι η παρακολούθηση τηλεόρασης τα βράδια συχνά συνδυάζεται με φαγητό, και αυτό επιβαρύνει την υγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα