Η Πρωτοψάλτη στις «Τρωάδες» με την Καραμπέτη

SHOWBIZΗ Πρωτοψάλτη στις «Τρωάδες» με την ΚαραμπέτηΠαρασκευή, Ιανουάριος 30, 2015 - 16:26

Μετά τον Σάκη Ρουβά, σειρά στο αρχαίο δράμα παίρνει η Αλκηστις Πρωτοψάλτη (φωτό αριστερά). Και μπορεί οι ιθύνοντες του Φεστιβάλ Αθηνών να μην είχαν αφήσει πρόπερσι τον ποπ

σταρ από την Κέρκυρα να δείξει τις δυνατότητές του ως Διονύσου στις «Βάκχες» του Ευριπίδη στη σκηνή της Επιδαύρου, ωστόσο ο δρόμος για το αργολικό θέατρο φαίνεται πως θα είναι ανοιχτός για τη συνάδελφό του από το έντεχνο ρεπερτόριο. Το ερχόμενο καλοκαίρι η Αλκηστις θα αφήσει για λίγο τις μουσικές σκηνές για να περιοδεύσει ανά την Ελλάδα μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (φωτό δεξιά) παρουσιάζοντας τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη.

Πρόκειται για φιλόδοξη παραγωγή του Εθνικού την οποία θα σκηνοθετήσει ο Σωτήρης Χατζάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής. Οσο για τον ρόλο που συμφώνησε να υποδυθεί η αγαπημένη ερμηνεύτρια; Είναι εκείνος της Τελετουργού του θρήνου και πέρα από πρόζα, θα περιλαμβάνει φυσικά και πολλά λυρικά στοιχεία. Με τη σειρά της η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, από τις κορυφαίες τραγωδούς που έχουμε, θα δώσει σάρκα και οστά στον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα της Εκάβης.

Στο καστ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κι άλλα μεγάλα ονόματα, όπως την Κόρα Καρβούνη, τον Αλκι Κούρκουλο και τη Μαρία Κίτσου. Πληροφορίες θέλουν στην τραγωδία του Ευριπίδη να συμπράττει καλλιτεχνικά και η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, κάτι που όμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα