Αράχνες και φίδια η νέα μόδα για κατοικίδια

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ... Spider-Man που πουλάει φίδια και ταραντούλεςΑράχνες και φίδια η νέα μόδα για κατοικίδιαΠαρασκευή, Ιανουάριος 30, 2015 - 15:50

Αντί για σκύλο, γάτα ή έστω ένα καναρίνι στο κλουβί, έχει για συντροφιά βόες, ταραντούλες και σκορπιούς! Και δεν είναι ο μόνος, αφού τέτοιου είδους εξωτικά κατοικίδια τείνουν να γίνουν στη χώρα μας νέα μόδα. Μπορεί η Ελλάδα

να μην είναι πατρίδα για σαύρες, φίδια ή ταραντούλες, όμως λάτρεις των ειδών αυτών εκτρέφουν και αναπαράγουν άξιους εκπροσώπους τους! Στον ώμο του Ηλία Λαλάγκα, ενός εκ των εκθετών στη φετινή 9η Zootechnia 2015 στη Θεσσαλονίκη, κόβει βόλτες μια Lasiodora parahybana, ένα από τα τρία μεγαλύτερα είδη της αράχνης ταραντούλας. Με καταγωγή από τη βορειοανατολική Βραζιλία, η συγκεκριμένη ταραντούλα μπορεί να φτάσει σε μήκος έως και τα 25 εκατοστά και όπως ανέφερε ο Ηλίας Λαλάγκας που την έχει στη συλλογή του, αποτελεί ένα αξιόλογο ζώο παρατήρησης.

Στον ίδιο χώρο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου εγκαινιάστηκε χθες η 9η έκθεση για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία Zootechnia (έως και την Κυριακή), οι επισκέπτες θα δουν και άλλες... εκπλήξεις. Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα με τα καμώματά τους στο πλαίσιο του 5ου Pet Festival, ενώ το «σαλόνι αλόγου» είναι από τις πιο εντυπωσιακές γωνιές της έκθεσης. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να δουν από κοντά γαϊδουράκια που παράγουν γάλα, γίδια, μοσχαράκια και σπάνιες διασταυρώσεις καναρινιών, καθώς και hi-tech γεωργικά είδη. Ανάμεσά τους είναι και η... Rolls Royce των αγροτικών μηχανημάτων, που κοστίζει πάνω από 400.000 ευρώ, έχει ισχύ 660 άλογα, κινητήρα 16.000 κυβικών, ενώ για τον χειριστή υπάρχει κλιματισμός, cd player και χειρισμός των πάντων, ακόμη και της πίεσης των ελαστικών, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή!

Στην πρεμιέρα της έκθεσης πάντως τα «ζώα παρατήρησης» του κ. Λαλάγκα φαίνεται πως μαγνήτισαν τα βλέμματα. «Τα κατοικίδια αυτά δεν θεωρούνται ζώα συντροφιάς όπως οι σκύλοι, αλλά παρατήρησης, όπως τα ψάρια στη γυάλα. Ομως στην περίπτωση μιας ταραντούλας ή ενός φιδιού η σχέση του με τον ιδιοκτήτη είναι πιο διαδραστική, αφού σε αντίθεση με το ψάρι, μπορεί να το πάρει στο χέρι του και να το επεξεργαστεί. Η φροντίδα τους πάντως είναι πιο αραιή, αφού τα ταΐζουμε μία φορά την εβδομάδα και τα καθαρίζουμε μία φορά τον μήνα» είπε στην «Espresso» ο κ. Λαλάγκας.

Μενού από... κατσαρίδες

Οσο για το κόστος της αγοράς ενός τέτοιου κατοικιδίου, κυμαίνεται από 25 ευρώ έως 70 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθός του. Το μενού μιας ταραντούλας αποτελείται από κατσαρίδες, το κόστος αγοράς των οποίων δεν θα πρέπει να ανησυχεί τον ιδιοκτήτη, αφού αρκούν 5 ευρώ για να... κάνει το τραπέζι επί ένα τρίμηνο στο κατοικίδιό του. Ο κ. Λαλάγκας πόζαρε επίσης -με μαεστρία- με ένα corn snake, που είναι από τα πιο δημοφιλή φίδια για κατοικίδιο: «Οι ωραίοι χρωματισμοί, η ευκολία στη διατήρησή τους και οι μικρές διαστάσεις τους, αφού φτάνουν έως το ενάμισι μέτρο, είναι οι κυριότεροι λόγοι της δημοτικότητάς τους. Είναι ήρεμα και μπορεί να τα χειριστεί άφοβα ακόμη και ένα παιδί».

Νίκος Πιτσιακίδης

Περισσότερες φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα