Μπλόκο στον ΕΚΑΜίτη «οπλαρχηγό» του Ξηρού!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜπλόκο στον ΕΚΑΜίτη «οπλαρχηγό» του Ξηρού!Πέμπτη, Ιανουάριος 15, 2015 - 16:00

Τις υπόγειες διαδρομές που έχουν αναπτυχθεί μέσα στις φυλακές μεταξύ ποινικών και τρομοκρατών «δείχνουν» οι νέες συλλήψεις δύο φερόμενων ως συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού στο κέντρο της Καλαμάτας.

Πρόκειται για τον 54χρονο απότακτο αστυνομικό Χρήστο Πατουχέα, ιδιοκτήτη μονάδας αφαλάτωσης στη μεσσηνιακή

Μάνη, ο οποίος μάλιστα είχε υπηρετήσει στην ΕΚΑΜ και φέρεται ότι είχε ρόλο «οπλαρχηγού» στην ομάδα Ξηρού, αλλά κι έναν Αλβανό μικροκακοποιό, εθισμένο στη χρήση της κοκαΐνης! Ο 37χρονος Αλβανός Χάρι Κόκα -γνωστός ως «κουτσός»- είναι ο περιβόητος «Θεοχάρης», ο οποίος νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου, ίσως μάλιστα χωρίς να γνωρίζει ποιος ήταν ο ένοικος της μονοκατοικίας, καθώς φέρεται ότι ακολουθούσε απλώς εντολές που δεχόταν και μάλιστα μέσα από τη φυλακή.

Αρχαιοκαπηλία

Ο απότακτος ΕΚΑΜίτης με καταγωγή από τη Μάνη είχε εκδιωχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. όταν κατηγορήθηκε για υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας και λαθρεμπορίου τσιγάρων, και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Οι πληροφορίες των αστυνομικών τον φέρουν ως το δεξί χέρι γνωστού νονού της νύχτας, που εκτίει τα τελευταία χρόνια πολυετή ποινή κάθειρξης στις φυλακές. Ομως φαίνεται πως μέσα από το κελί του κινεί τα νήματα σε ολόκληρο τον υπόκοσμο, ενώ εσχάτως έχει βρει «ευήκοα ώτα» σε μια μερίδα των φυλακισμένων για την υπόθεση της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν από την ΕΛ.ΑΣ., εκτιμάται πως ο 54χρονος πρώην κομάντος ήταν αυτός που εκτελώντας εντολές από τον «αρχηγό» του εισήγαγε στη χώρα τον βαρύ οπλισμό ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή του Χριστόδουλου Ξηρού και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για τη μεγάλη απόδραση που προετοίμαζε ο «Μανώλης» της 17Ν από τις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο πρώην ΕΚΑΜίτης ενεργοποίησε γνωριμίες που είχε αποκτήσει στην Αλβανία (όταν υπηρετούσε ως φρουρός στο προξενείο του Αργυροκάστρου, στα μέσα της δεκαετίας του '90) και έτσι εξασφάλισε τα όπλα και το ρουκετοβόλο που ζητούσε ο Ξηρός.

Βαριά εκπαίδευση

Οι αξιωματικοί του αντιτρομοκρατικού επιτελείου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στην επιχείρηση ανατίναξης της Α' πτέρυγας του Κορυδαλλού να έπαιρναν μέρος τόσο ο πρώην συνάδελφός τους (λόγω της θητείας του στην ΕΚΑΜ είχε περάσει από βαριά εκπαίδευση) όσο και ο Αλβανός.

Από την εξερεύνηση στη γιάφκα της Αναβύσσου οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν τα αποτυπώματα του Αλβανού «Θεοχάρη» που νοίκιασε τη μονοκατοικία ως αξιωματικός του Λιμενικού και αμέσως τα διασταύρωσαν, καθώς ο 37χρονος είναι σεσημασμένος. Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών και ληστεία σε περίπτερο, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και είχε αποφυλακιστεί τον Νοέμβριο του 2013. Εκτοτε φαίνεται πως τον είχε από κοντά ο απότακτος αστυνομικός, ο οποίος έπαιρνε απευθείας εντολές μέσα από τις φυλακές!

Από κει κι έπειτα, με την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και τις πληροφορίες που έφτασαν στην Αντιτρομοκρατική από τους δαιδαλώδεις διαδρόμους του υποκόσμου οι αστυνομικοί κατέληξαν να παρακολουθούν στην Καλαμάτα τον 54χρονο απότακτο ΕΚΑΜίτη. Το απόγευμα της Τρίτης τον ακινητοποίησαν μαζί με τον Αλβανό σε κεντρικό σημείο της πόλης και μετέφεραν και τους δύο με άκρα μυστικότητα στα γραφεία της υπηρεσίας τους στην Αθήνα.

Σε μια πρώτη κατάθεση που έδωσε στην Αντιτρομοκρατική, ο Αλβανός υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται: «Εγώ έκανα ό,τι μου έλεγε ο κύριος Χρήστος, ο οποίος με έχει στη δούλεψή του και φυλάω τις προβατίνες του, αλλά και την κατάκοιτη μητέρα του, και μαζεύω τις ελιές»! Στο ίδιο μήκος κύματος φέρεται ότι κινήθηκε και ο 54χρονος, ο οποίος είπε στην κατάθεσή του πως δεν έχει σχέση με όσα τον κατηγορούν.

Ακαρπες οι έρευνες για την Αγγελική
Επειτα από τη σύλληψη του Αλβανού «Θεοχάρη» και του απότακτου ΕΚΑΜίτη, όλο το βάρος των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής έχει πλέον πέσει στην αναζήτηση της 22χρονης Αγγελικής (φωτό), που είναι ένα ακόμη βασικό πρόσωπο το οποίο φαίνεται να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση Ξηρού. Η νεαρή έχει φροντίσει να κρύψει καλά τα ίχνη της από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη ο «Μανώλης» της 17Ν, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής να ψάχνουν στα τυφλά για να την εντοπίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας όχι μόνο γιατί η 22χρονη υποτίθεται πως έκανε τις σπουδές της στην Κομοτηνή, αλλά και γιατί φέρεται ότι έχει στενή σχέση με ένα από τα προφυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς από τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο έρευνες εξακολουθούν να γίνονται σε περιοχές της Αττικής, χωρίς όμως ως τώρα κάποια από αυτές να έχει αποδώσει καρπούς - έστω σε επίπεδο συμπερασμάτων.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα