Γυναίκα θα πατήσει πρώτη στον Αρη

ΚΟΣΜΟΣΓυναίκα θα πατήσει πρώτη στον ΑρηΠέμπτη, Μάρτιος 14, 2019 - 18:32

❱❱ Οριστικά στο παρελθόν θα ανήκει ο χαρακτηρισμός «αδύναμο φύλο» για τις γυναίκες όταν ο πρώτος άνθρωπος πατήσει το πόδι του στον Aρη, γιατί αυτός, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι γυναίκα!

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) Τζιμ Μπριντενστάιν, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή επιστήμης και τεχνολογίας, σύμφωνα με τον «Independent».

Αλλά, άσχετα από το αν θα είναι τελικά γυναίκα ο πρώτος άνθρωπος στον Αρη, ο διοικητής της NASA

διαβεβαίωσε ότι μια γυναίκα θα περιλαμβάνεται οπωσδήποτε στην επόμενη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, πράγμα που σημαίνει ότι γυναίκα θα περπατήσει για πρώτη φορά στο φεγγάρι.

Η NASA σχεδιάζει μαζί με άλλες χώρες έναν διεθνή διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, καθώς και μια μόνιμη βάση στην επιφάνειά της, και παράλληλα έκανε γνωστό ότι επέλεξε εννέα τυχερές επιστημονικές ομάδες από αμερικανικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν σεληνιακά δείγματα που είχαν συλλέξει προ δεκαετιών οι αποστολές του προγράμματος «Απόλλων».

«Τρία από αυτά τα δείγματα που ήλθαν από το φεγγάρι δεν έχουν ανοιχτεί ποτέ μέχρι σήμερα» είπε ο Μπριντενστάιν. Τα δείγματα είχαν σφραγιστεί μετά την άφιξή τους στη Γη το 1972 για μελλοντική μελέτη, όταν πια θα υπήρχε πιο εξελιγμένη τεχνολογία για την ανάλυσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα