«Εφυγε» στα 100 του ο «Mr Rio Mare»

ΚΟΣΜΟΣ«Εφυγε» στα 100 του ο «Mr Rio Mare»Πέμπτη, Μάρτιος 14, 2019 - 18:31

❱❱ Ο επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, που έκανε γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο τον τόνο Rio Mare και το απορρυπαντικό Omino Bianco, πέθανε στην Ιταλία σε ηλικία 100 ετών

Ο Τζόζεφ Νίσιμ (φωτό), τον οποίο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν «Mr Rio

Mare», έχτισε ολόκληρη αυτοκρατορία αγοράζοντας εταιρίες που πουλούν προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο εβραϊκής καταγωγής Νίσιμ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα όταν ο Χίτλερ ξεκίνησε τον διωγμό των Εβραίων. Κατατάχθηκε στον βρετανικό στρατό και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο πολέμησε στο Ελ Αλαμέιν, προτού καταλήξει στο ιταλικό μέτωπο.

Μετά τον πόλεμο επέλεξε να παραμείνει στην Ιταλία, όπου ίδρυσε μία εταιρία εισαγωγών-εξαγωγών, που σήμερα αποτελεί τον μεγάλο όμιλο Bolton, με έδρα το Μιλάνο. Ο Νίσιμ θεωρείται ο πρωτοπόρος του marketing, αφού προώθησε στην αγορά προϊόντα που σήμερα κυριαρχούν στην Ιταλία, όπου ο όμιλός του έχει το 44% των πωλήσεων, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Η εταιρία του παράγει και διανέμει περίπου 50 διαφορετικά προϊόντα, ενώ έχει παρουσία σε 139 χώρες, με 45 γραφεία και 12 δικές της εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη.

Στη μεγάλη γκάμα περιλαμβάνονται από διατροφικά προϊόντα, καλλυντικά και άλλα προϊόντα ομορφιάς έως απορρυπαντικά και κόλλες. Εκτός των προαναφερθέντων, ξεχωρίζουν τα Neutro Roberts, Vetril, Simenthal και η κόλλα UHU. Διάδοχός του είναι ο γιος του Γκαμπριέλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα