Γολγοθάς για ασθενείς!

ΥΓΕΙΑΓολγοθάς για ασθενείς!Πέμπτη, Μάρτιος 29, 2018 - 16:54

❱❱ Οι πολύμηνες αναμονές στο σύστημα με τα ραντεβού σε ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία

Πολύμηνες αναμονές στα πρωινά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, που μπορεί να αγγίξουν ακόμα και τους τέσσερις μήνες, τηλεφωνικές γραμμές όπου πρέπει κανείς να οπλιστεί με ιώβεια υπομονή για να καταφέρει να κλείσει πρωινά ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο, αλλά και ο δύσχρηστος -ιδίως για ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας- τετραψήφιος αριθμός 1535, στον οποίο απαντάει ηλεκτρονικός υπολογιστής με

αυτοματοποιημένο πρόγραμμα, συνθέτουν την εικόνα του δυσλειτουργικού συστήματος τηλεφωνικών ραντεβού για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Το σύστημα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί χιλιάδες ασφαλισμένους του οργανισμού, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε αρκετές περιπτώσεις θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να βρουν την υγειά τους.

Ιδιωτικός τομέας

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία, ενώ όλοι οι άλλοι... ταλαιπωρούνται.
Την ίδια στιγμή, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, χιλιάδες ασθενείς συνεχίζουν να συνωστίζονται στα ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών του οργανισμού τις πρώτες ημέρες, προτού ο γιατρός συμπληρώσει το πλαφόν των 200 επισκέψεων τον μήνα που έχει ορίσει ο οργανισμός για τους ασφαλισμένους του.

Οσοι δεν προλάβουν αναγκαστικά πληρώνουν τοις μετρητοίς την επίσκεψη, η οποία ξεπερνά τα 20 ευρώ, όπως λένε οι πρόεδροι της Ελληνικής Εταιρίας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ), της Ενωσης Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Ντάουν «Ηλιαχτίδα» και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών (ΚΕΦΙ).

Δυστυχώς η έλλειψη προσωπικού και η παρατεταμένη οικονομική κρίση, που έχει αυξήσει κατά 30% την προσέλευση των ασθενών στο ΕΣΥ, έχουν ως αποτέλεσμα τις πολύμηνες καθυστερήσεις στα πρωινά δωρεάν ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων. Αντίθετα, στα απογευματινά ιατρεία, που είναι με πληρωμή, δεν υπάρχει αναμονή.

Σημειώνεται ότι οι τιμές στα απογευματινά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων κυμαίνονται από 27 ευρώ ο επιμελητής Γ΄ έως και 72 ευρώ ο καθηγητής.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα