Φίλοι μας αυτοί οι Γερμανοί

ΡΕΠΟΡΤΑΖΦίλοι μας αυτοί οι ΓερμανοίΤετάρτη, Μάρτιος 18, 2015 - 15:00

Ηρθαν ξαφνικά από το πουθενά (!), πλήρωσαν το... μερτικό τους και απήλθαν αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους παράγοντες της Πολιτείας και την κοινή γνώμη! Δύο Γερμανοί αποδείχθηκαν οι καλύτεροι φίλοι των Ελλήνων, αφού απέδειξαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στη χώρα μας πληρώνοντας 875 ευρώ, ποσό που, όπως είπαν, αντιστοιχεί στο μερίδιο που οφείλει κάθε Γερμανός για τις κατοχικές αποζημιώσεις!

Ο 67χρονος Ludwig Zacaro και η σύζυγός του Nina

Lahge βρέθηκαν συμβολικά στο Ναύπλιο, επειδή υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο της πόλης και του εξέφρασαν την πρόθεσή τους να καταβάλουν το ποσό που τους αναλογεί από το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Μάλιστα πήγαν απολύτως προετοιμασμένοι, έχοντας υπολογίσει το ακριβές ποσό που «χρωστούν». Οπως εξήγησαν, διαίρεσαν το ποσό των 70.000.000.000 ευρώ -στο οποίο ανέρχεται το αναγκαστικό δάνειο του 1942 μαζί με τους τόκους- με τα 80.000.000 του πληθυσμού της Γερμανίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κάθε Γερμανός πολίτης οφείλει να καταβάλει στην Ελλάδα το ποσό των 875 ευρώ!

Να αφυπνίσουν

Αν και οι ίδιοι δεν έχουν πολλά χρήματα, όπως ανέφεραν, κατάφεραν να συγκεντρώσουν το εν λόγω ποσό θέλοντας να αφυπνίσουν με τη συμβολική αυτή κίνησή τους συμπατριώτες τους. Το ζευγάρι, που είναι παντρεμένο από το 2004, δήλωσε πως αγαπά την Ελλάδα και ντρέπεται για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη χώρα μας οι πολιτικοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην πατρίδα τους.

«Η Γερμανία είναι που οφείλει στη χώρα σας!» σημείωναν χαρακτηριστικά ο Zacaro και η σύζυγός του. Οπως εξήγησαν άλλωστε, αφορμή για την κίνησή τους στάθηκε η κοινή συνέντευξη Βαρουφάκη - Σόιμπλε, στην οποία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για παραγραφή των γερμανικών υποχρεώσεων.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος ευχαρίστησε το ζευγάρι για τη χειρονομία αλληλεγγύης, αλλά τους εξήγησε πως ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να εισπράξει το εν λόγω ποσό και τους παρότρυνε τελικά να δωρίσουν τα χρήματα στον κοινωφελή φορέα «Πύλη Πολιτισμού» που προσφέρει στήριξη σε οικονομικά αδύναμους πολίτες της περιοχής.

Πράγματι, πιστό στην απόφασή του, το ζεύγος έδωσε το ποσό στην κοινωφελή οργάνωση, εισπράττοντας μάλιστα τη νόμιμη απόδειξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Zacaro και η Lahge παραμένουν στη χώρα μας και θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους σε λίγες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα