Stop στον ρατσισμό με καμπάνια μέσω (και) του facebook!

ΡΕΠΟΡΤΑΖStop στον ρατσισμό με καμπάνια μέσω (και) του facebook!Τετάρτη, Μάρτιος 18, 2015 - 14:18

«Ναι, είμαι Ελληνας, αλλά δεν σπάω πιάτα κάθε βράδυ, ούτε διασκεδάζω με τα χρήματα των Ευρωπαίων εταίρων μας. Είμαι Ιταλός, αλλά δεν ετοιμάζω πίτσα, ούτε πίνω εσπρέσο. Είμαι Ισπανίδα, αλλά δεν χορεύω φλαμέγκο». Τα φυλετικά, εθνικά, ρατσιστικά και κάθε άλλου είδους στερεότυπα που επικρατούν σήμερα στον κόσμο επιχειρούν να καταρρίψουν οι εμπνευστές μια πρωτότυπης καμπάνιας που «τρέχει» αυτή την εβδομάδα μεταξύ άλλων μέσω του facebook,

στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής εβδομάδας (14-22 Μαρτίου) αλλά και της 21ης Μαρτίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Δράσεις με ένα «κλικ»

Νέοι και νέες απ' όλο τον κόσμο που συμμετέχουν σε μία από τις δράσεις κατά του ρατσισμού που υλοποιείται στο facebook (https://www.facebook.com/events/431825706976012/) προσκαλούνται να αναρτήσουν μια φωτογραφία τους και να γράψουν ένα στερεότυπο που δεν τους αρέσει, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο ρατσιστικές συμπεριφορές που αφορούν την εθνικότητα, τη σεξουαλική ταυτότητα, τα άτομα με αναπηρίες ή οτιδήποτε άλλο προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί ήδη δεκάδες νέοι απ' όλο τον κόσμο ανεβάζοντας τη φωτογραφία τους και κρατώντας ένα χειρόγραφο μήνυμα, με το οποίο επιχειρούν να καταρρίψουν κάποιο από τα αμέτρητα στερεότυπα που υπάρχουν.

«Είμαι Ελληνίδα, αλλά δεν μ' αρέσουν τα μπουζούκια. Είμαι Ισπανός και δεν έχω κάνει ποτέ μου σιέστα» αναφέρουν κάποια από τα μηνύματα. Την αντιρατσιστική καμπάνια έχει αναλάβει η μη κυβερνητική οργάνωση Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, που αποτελεί μέλος του δικτύου United against racism.

Keywords
Τυχαία Θέματα