Φεύγει (;) η Γιάννα

SHOWBIZΟι σκέψεις για μετακόμιση εκτός ΕλλάδαςΦεύγει (;) η ΓιάνναΣάββατο, Ιούλιος 25, 2015 - 16:00

Το κλίμα στον μεγάλο κήπο της έπαυλης στη Φιλοθέη, στη βίλα των 4.500 τετραγωνικών μέτρων όπου διαμένει το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, ήταν βαρύ -σχεδόν ψυχρό- παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία είχε αρχίσει να ανεβαίνει στην Αθήνα.

Ο κύβος σχεδόν έχει ριφθεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η «πρώτη φορά Αριστερά», τελικά δεν είχε εκπληρώσει ούτε τις

πολιτικές ούτε τις οικονομικές - επιχειρηματικές προσδοκίες της Γιάννας και του Θόδωρου. Το ζεύγος από καιρό είχε πάρει τα μηνύματα βλέποντας τις εξελίξεις, το σκεφτόταν, αλλά δεν ελάμβανε την απόφαση. Πλέον, με όσα έγιναν, με την πολιτική αναταραχή να χτυπάει κόκκινο, την οικονομική ζωή να παγώνει με τα capital controls, το κεφάλαιο και τους εφοπλιστές να μπαίνουν -επικοινωνιακά ή όχι, θα φανεί- στο στόχαστρο, ο δρόμος άνοιξε.

Θόδωρος και Γιάννα, Γιάννα και Θόδωρος εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να «κουνήσουν μαντίλι» στην Αθήνα και να ταξιδέψουν προς Ελβετία, στη σκιά των Αλπεων. Αν πρόκειται για μια οριστική μετακόμιση ή για πρόσκαιρη ανάπαυλα θα φανεί στη συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση το ζεύγος φαίνεται ότι θέλει να αποστασιοποιηθεί από όλη αυτή τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Ελλάδας, να βγει εκτός κάδρου, να... ξεχαστεί. Και -γιατί όχι;- να παραμείνει, όπως τουλάχιστον η κυρία Αγγελοπούλου ευελπιστεί, ως «χρυσή εφεδρεία» σε μια πιθανή αδιέξοδη κατάσταση στη χώρα.

Οικείο περιβάλλον

Αλλωστε, η Γενεύη είναι κάτι σαν δεύτερη πατρίδα για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και δεν θα δυσκολευτεί να ζήσει εκεί, αν τελικά μετακομίσει, πάντα μετά της αντισυστημικής συζύγου του. Η οποία πάντως πρόλαβε να «αδειάσει» την κυβέρνηση μόλις πρόσφατα, προκαλώντας βέβαια μειδιάματα και ειρωνικά χαμόγελα, μιλώντας για αστοχίες και κινδύνους στη διαπραγμάτευση, προφανώς ενοχλημένη και απογοητευμένη που δεν πέρασε ποτέ την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου της Ηρώδου Αττικού, κάτι που αποτελούσε όνειρο της Γιάννας, «η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Βέβαια, όπως αναφέρουν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι μπορούν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις της, ίσως τελικά οι ανεκπλήρωτες πολιτικές επιδιώξεις της πρώην προέδρου του «Αθήνα 2004», διοργάνωση που σκόρπισε ρίγη υπερηφάνειας και ενθουσιασμού ανά την επικράτεια αλλά και φόρτωσε με δισεκατομμύρια ευρώ τις πλάτες των Ελλήνων (όπως και τις τσέπες μεγαλοεργολάβων, προμηθευτών και λοιπών εμπλεκομένων με τους Ολυμπιακούς Αγώνες), να μην είναι ο μόνος λόγος της πιθανής μετακόμισης του λαμπερού ζευγαριού.

Βλέπετε, και στο επιχειρηματικό - οικονομικό τοπίο τα πράγματα δεν είναι καλά. Η επερχόμενη φορολόγηση της ναυτιλίας, οι κλειστές τράπεζες, οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, η απουσία προοπτικής στην εγχώρια οικονομία έβαλαν το χεράκι τους. Δεν λέμε, δα, ότι δεν μπορούν να σηκώσουν λεφτά, κοτζάμ μέτοχος της ελβετικής τράπεζας UBS λέγεται ότι είναι ο Θόδωρος. Αλλά να, όλη αυτή ή κατάσταση σε συνδυασμό με την κοινωνική αναστάτωση μάλλον πέφτει βαριά στους ανθρώπους.

Ετσι σκέφτονται να πάνε Γενεύη ή να μεταφέρουν και την έδρα της ναυτιλιακής Metrostar στο εξωτερικό, όπως λένε κάτω στον Πειραιά, στην Ακτή Μιαούλη. Εξάλλου, στην Ελλάδα πλέον οι μπίζνες... τέλειωσαν, η βιομηχανία έκλεισε. Ενώ και ο σύντροφος Λαφαζάνης δεν προχώρησε τις δουλειές με τους υδρογονάνθρακες ιδιαίτερα, απογοητεύοντας τον Θόδωρο, που είχε δαπανήσει παλιά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τα περίφημα πλωτά γεωτρύπανα, πέραν του στόλου δεξαμενόπλοιων, των ακινήτων που έχει σε Ευρώπη και ΗΠΑ ή τις άλλες μπίζνες.

Εκτός πια και αν η Γιάννα απλώς μπούχτισε με τον ΣΥΡΙΖΑ, την κοινωνική κατάσταση και αποφάσισε να ξεκουραστεί στην Ελβετία περιμένοντας... σήμα. Στην Ελλάδα πολιτικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει, τουλάχιστον τέτοιο που να την περιλαμβάνει. Ο Νίκος Φίλης, με τον οποίο οι φήμες τη θέλουν να έχει καλές σχέσεις, καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος φέρεται ότι είναι αυτός που είχε χτίσει τις γέφυρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννας, μάλλον δεν είναι και στα... φόρτε του με τον Νίκο Παππά. Οπότε το κλίμα -για την ώρα- δεν βοηθάει...

Keywords
Τυχαία Θέματα