Ευαγγελισμός: Σε ράντσα οι ασθενείς στην Ψυχιατρική Κλινική

15:02 6/4/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕυαγγελισμός: Σε ράντσα οι ασθενείς στην Ψυχιατρική ΚλινικήΠέμπτη, Απρίλιος 6, 2017 - 15:01

Εικόνες ντροπής για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και απέχουν πολύ από τους στοιχειώδεις κανόνες της ψυχιατρικής νοσηλείας έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους υπευθύνους. Οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησαν αποτυπώνουν την «κόλαση» που βιώνουν όχι μόνο οι ασθενείς αλλά και οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ,

ο αριθμός των ασθενών είναι υπερδιπλάσιος της δύναμης των κλινών. Συγκεκριμένα, η Ψυχιατρική Κλινική διαθέτει 20 κρεβάτια, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζονται «εκούσιας νοσηλείας».

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση τα κρεβάτια αυτά δεν επαρκούν για τους ασθενείς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τους 48! Αυτό σημαίνει ότι τα ράντσα που είναι τοποθετημένα στους διαδρόμους φτάνουν τα 28.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντοτε με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, οι περισσότεροι ασθενείς νοσηλεύονται ακουσίως και με εντολή εισαγγελέα. «Η Δημόσια Ψυχική Υγεία καταρρέει» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα