«Εσβησε» στα 54 του ο λυράρης Μανώλης Παπαδάκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Εσβησε» στα 54 του ο λυράρης Μανώλης ΠαπαδάκηςΔευτέρα, Φεβρουάριος 29, 2016 - 16:57

Το τελευταίο «αντίο» είπαν χθες το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι στον γνωστό λυράρη Μανώλη Παπαδάκη, που ήταν γνωστός ως «Μανιάς». Αν και είχε πολλά να δώσει ακόμη στην κρητική μουσική παράδοση, δεν πρόλαβε, καθώς η καρδιά του τον πρόδωσε και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών.

Το νήμα της ζωής του Μανώλη Παπαδάκη κόπηκε απότομα, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να ηχογραφήσει νέα

τραγούδια, όπως έγινε γνωστό. Ο λυράρης, που μαζί με τον αδελφό του Στέλιο αποτελούσαν ένα ξεχωριστό δίδυμο στην κρητική μουσική, είχε καταγωγή από τον Πύργο Μονοφατσίου. Τα δύο αδέλφια είχαν γίνει γνωστά μέσα από τα πανηγύρια στα οποία εμφανίζονταν, σε Πύργο, Μονοφάτσι, Αστερούσια αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη, όπου ο Μανώλης έπαιζε λύρα και ο αδελφός του τον συνόδευε στο λαούτο. Ο «Μανιάς» είχε γίνει δεξιοτέχνης στη λύρα, ακολουθώντας τα «πατήματα» των παραδοσιακών λυράρηδων της Μεσαράς, τη διαδρομή των οποίων παρακολουθούσε πάντα πιστά για να μάθει όλα τα μυστικά της κρητικής μουσικής.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον γνωστό καλλιτέχνη εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στον Πύργο Μονοφατσίου, όπου τον πρόωρα χαμένο παραδοσιακό μουσικό συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία η σύζυγος, τα δύο του παιδιά, τα αγαπημένα του πρόσωπα και όλοι όσοι τον γνώριζαν.

Keywords
Αναζητήσεις
παπαδακης μανωλης λυρα,
Τυχαία Θέματα