Ερθεν δυναμικά στη Μακεδονία το pontos-news

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕρθεν δυναμικά στη Μακεδονία το pontos-newsΔευτέρα, Δεκέμβριος 8, 2014 - 16:15

Μία λαμπερή βραδιά, γεμάτη αισιοδοξία και συγκίνηση, πέρασαν όσοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το βράδυ της Παρασκευής, στην εκδήλωση για την «υποδοχή» του pontos-news.gr! Το ανανεωμένο πόρταλ, που έχει στόχο να διαδώσει την Ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου, παρουσίασε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου. Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Βασίλης Καρράς, ο οποίος με τη χαρακτηριστική φωνή του συγκίνησε

τραγουδώντας δύο ποντιακά τραγούδια. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη μουσική και τα τραγούδια των αδελφών Τσαχουρίδη.
«Ιστορία και πολιτισμός αποτελούν τα ισχυρά όπλα του Ελληνισμού. Η Ελλάδα δεν είναι μεγάλη οικονομική δύναμη, αλλά είναι πολιτιστική υπερδύναμη, και αυτό έχουμε στόχο να αναδείξουμε» τόνισε ο δημιουργός της ανανεωμένης ιστοσελίδας, ο εκδότης, συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης.

«Πήραν τα κλειδιά»

«Οι πρόσφυγες όταν εκδιώχθηκαν από τον Πόντο, τη Θράκη και τη Μικρά Ασία πήραν μαζί τους τα κλειδιά των σπιτιών τους και τα έβαλαν στα εικονοστάσια, ελπίζοντας πως κάποτε θα επιστρέψουν για να ανοίξουν ξανά τα σπίτια τους. Πάρτε αυτά τα κλειδιά και μέσω του pontos-news.gr ελάτε να ανοίξουμε όλοι μαζί αυτά τα σπίτια, να αναδείξουμε την Ιστορία τους, τον πολιτισμό τους» είπε ο ίδιος και επισήμανε ότι «το pontos-news.gr ανασυνθέτει την εικόνα που ξηλώθηκε με τον ξεριζωμό και κατά κάποιο τρόπο πραγματοποιεί τον πόθο του γυρισμού».
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ιβάν Σαββίδης, οι οποίοι με τις δράσεις και τα έργα τους ενισχύουν τους Ελληνες πρόσφυγες και συμβάλλουν στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ελληνισμού. «Η ιστοσελίδα pontos-news.gr απλώνει γέφυρες ανάμεσα στους Ελληνες που ζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, ενισχύει τον αγώνα του Ελληνισμού να πολεμά για τα δίκαιά του» είπε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός.
Από την πλευρά του ο Σάββας Αναστασιάδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, είπε: «Η ανανεωμένη ιστοσελίδα θα ενώσει την ελληνική διασπορά και θα διατηρήσει άσβεστη τη φλόγα των Ελλήνων, θα ενισχύσει την οικουμενικότητα του Ελληνισμού».
Ο Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος του pontos-news.gr, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η ανανεωμένη ιστοσελίδα προβάλλει τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό όχι μόνο των προσφύγων, αλλά όλων των Ελλήνων. Η δημοσιογράφος Ερση Βατού και ο ιδρυτής του pontos-news.gr, Γιάννης Κωστελίδης, παρουσίασαν στο κοινό τις δυνατότητες της διαδικτυακής πύλης και απηύθυναν κάλεσμα προς όλους να ενώσουν τις φωνές τους μέσω αυτής, για να δυναμώσει έτσι η φωνή της Ελλάδας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Θόδωρος Καράογλου, Σταύρος Καλαφάτης, Σίμος Κεδίκογλου, Απόστολος Βεζυρόπουλος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Λίτσα Αμμανατίδου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, δήμαρχοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακών.

pontos-news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα