Ελληνες χάκερ τρομοκράτησαν τον πλανήτη!

16:42 4/7/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕλληνες χάκερ τρομοκράτησαν τον πλανήτη!Παρασκευή, Ιούλιος 4, 2014 - 16:35

Δύο... ιδιοφυΐες συνέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς χρησιμοποίησαν το υψηλό IQ τους για να παγιδεύσουν 250.000 υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο! Οι δύο Ελληνες... παγκόσμιοι χάκερ, 27 και 31 ετών, απόφοιτοι και οι δύο σχολών Πληροφορικής των Αθηνών,

δημιούργησαν έναν παγκόσμιο «ιό» για PC μέσω facebook, προσβάλλονταςπάνω από 250.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Μεγάλη ζημιά

Οι ίδιοι οι χάκερ, τους οποίους ο διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης αποκάλεσε «ιδιοφυΐες των υπολογιστών», υποστηρίζουν πως ήθελαν να μετρήσουν τις... δυνατότητες του μυαλού τους και να τσεκάρουν τα όριά τους στη γνώση των ηλεκτρονικών υπολογιστών!Ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν ο «Νο 1 παγκόσμιος κίνδυνος» για τους χρήστες του διαδικτύου! «Εάν έβγαζαν όλα τα αρχεία που είχαν κλέψει από υπολογιστές, τότε η μισή Ελλάδα θα έκλαιγε και η άλλη μισή θα γελούσε!» είπε ο κ Σφακιανάκης θέλοντας να δείξει το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσαν σε χιλιάδες Ελληνες και αλλοδαπούς χρήστες του διαδικτύου.

Ο 27χρονος και ο 31χρονος δημιούργησαν ένα κακόβουλο λογισμικό που το ονόμασαν «Pepe» καιτο οποίο έπαιρνε τον έλεγχο ενός κομπιούτερ για λογαριασμό τους μετατρέποντάς το σε υπολογιστή-ζόμπι, όπως λένε στη γλώσσα τους οι χάκερ. Ομως οι δύο νεαροί πρωτοτύπησαν και σε αυτό, καθώς ονόμαζαν τα συγκεκριμένα PC «κουνάβια». Μάλιστα είχαν «χτυπήσει» τατουάζ στα μπράτσα τους τις λέξεις «κουνάβι» και «Pepe»!

Η δράση τους είχε λάβει τέτοιες διαστάσεις ώστε η διαχειρίστρια εταιρεία του facebook αναγκάστηκε να αναμορφώσει το σύστημα ασφαλείας της στα προφίλ των περίπου ενός δισεκατομμυρίου χρηστών της σελίδας παγκοσμίως, καθώς ο «Pepe» μεταδιδόταν με ιλιγγιώδη ρυθμό μέσω μηνυμάτων στα inbox των προφίλ των ανυποψίαστων χρηστών.

Οι δύο Ελληνες είχαν καταφέρει να σπάσουν ακόμα και τους κωδικούς του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και ουσιαστικά έφτασαν στο σημείο να χειρίζονται οι ίδιοι τους υπολογιστές του ΥΠΕΝ!

Οι δύο νεαροί είχαν βάλει στο χέρι και το «bitcoin»

Η δραστηριότητα των δύο πανέξυπνων νεαρών Ελλήνων χάκερ δεν σταματά εδώ. Δημιούργησαν ακόμα ένα πρόγραμμα προκειμένου να είναι σε θέση να «ξεπλένουν» μέσω του ίντερνετ το παγκόσμιο διαδικτυακό νόμισμα -γνωστό ως «bitcoin»-, το οποίο έχει ισοτιμία 470 ευρώ το ένα. Νόμιμοι πελάτες του διαδικτύου αγοράζουν με την ισχύουσα ισοτιμία αυτό το εικονικό νόμισμα και στη συνέχεια δημιουργούν στον υπολογιστή τους ένα «πορτοφόλι», μέσα στο οποίο το φυλάσσουν -πάντα με τη χρήση κωδικών- και μπορούν να κάνουν διαδικτυακές αγορές, ακόμα και να πληρώνουν δίδακτρα πανεπιστημίων που είναι συνδεμένα με το ψηφιακό διαδικτυακό νόμισμα.

Οι δράστες είχαν καταφέρει να σπάσουν αυτούς τους κωδικούς σε υπολογιστές ανυποψίαστων πολιτών και να οικειοποιηθούν τα «πορτοφόλια» τους. Ετσι κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν ένα δικό τους κοινό «πορτοφόλι» με διαδικτυακά νομίσματα, συνολικής αξίας 23.000 ευρώ! Πάντως αυτό το ποσό δεν χρησιμοποιήθηκε, καθώς είτε δεν είχαν προλάβει να το εξαργυρώσουν, είτε δεν δεν ήθελαν να προβούν σε τέτοιου είδους παρανομία.

Οπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το λογισμικό που είχαν δημιουργήσει οι δύο νέοι είχε τη δυνατότητα ακόμα και να δημιουργεί εικονικό διαδικτυακό νόμισμα, την αγορά του οποίου «φόρτωναν» στους υπολογιστές των ανυποψίαστων πολιτών.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα