Ένα μεγάλο, καλοκαιρινό party ο τελικός του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2014

Το κέντρο της Αθήνας πλημύρισε με γεύσεις και αρώματα Μεσογείου

στον τελικό του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2014!

Ένα μεγάλο, καλοκαιρινό party ήταν ο τελικός του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2014, που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στην εντυπωσιακή ταράτσα του 360° Cocktail Bar στο Μοναστηράκι.

Οι οκτώ φιναλίστ bartenders, 5 από την Ελλάδα

και 3 από Κύπρο, Λίβανο και Τουρκία, αναδείχθηκαν από 190 συνολικά συμμετοχές καιέδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με σκοπό να διεκδικήσουν τον τίτλο του νικητή του διαγωνισμού και το εισιτήριο για το κορυφαίο διεθνές cocktail event, «Tales of Cocktail», στην Νέα Ορλεάνη.

Ειδικός καλεσμένος από το εξωτερικό ήταν ο διάσημος bartender Simone Caporale! O διεθνούς φήμης Ιταλός bartender από το ArtesianBar στο Λονδίνο, το καλύτερο μπαρ στον κόσμο, μοιράστηκε μαζί μας τη δική του έμπνευση για το Skinos καθώς και τα μυστικά των cocktail της Μεσογείου.

Μετά από δοκιμές οκτώ εξαιρετικών cocktails, οι 3 κριτές, ο Simone Caporale, o Θάνος Προυναρού από το Baba Au Rum και o Σπύρος Πατσιαλός από το Φάλτσο, ανέδειξαν νικητή τον Μπάμπη Μωυσίδη, bartender του μπαρ Adesso στη Δράμα.

Ο επικοινωνιακός, χαμογελαστός και ευφάνταστος Δραμινός bartender έφτιαξε την Greek Ways Margarita του, χρησιμοποιώντας Skinos Mastiha Spirit, χυμό λεμονιού, σιρόπι με ανθό αλατιού και το λικέρ πορτοκαλιού Grand Marnier Cuvée Louis Alexandre.

Δεύτερος ήταν ο Παναγιώτης Αγγέλου, από το μπαρ του AktiIxia στην Ρόδο, ενώ στην τρίτη θέση ήρθε ο εκπρόσωπος από του Λίβανο Σαρμπέλ Χατζίρ από το μπαρ Pacificoτης Βυρηττού.

Το εντυπωσιακό rooftop του 360° ήταν κατάμεστο από κόσμο που, απολαμβάνοντας δροσερά Skinos Sour και ακούγοντας μουσικές της Εύας Μπουντούρη του En Lefko, παρακολουθούσε τους διαγωνιζόμενους bartenders να δημιουργούν υπέροχα cocktails που μοσχοβολούσαν Μεσόγειο.

Στο 4o έτος της διοργάνωσής του ο διαγωνισμός Skinos Mediterrenean Cocktails Challenge έχει γίνει πια θεσμός. Σκοπός του είναι η δημιουργία και προώθηση της κουλτούρας των Μεσογειακών κοκτείλς, σε διεθνές επίπεδο. Η φετινή διοργάνωση ανέβασε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη καθώς αποτέλεσε ένα σημαντικό διεθνές γεγονός, με τον μεγάλο Τελικό της Αθήνας να είναι το αποκορύφωμα προκριματικών και ημιτελικών, που κράτησαν μήνες, σε Αθήνα, Θες/νικη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λευκωσία, Βυρηττό και Κωνσταντινούπολη!

Για περισσότερα νέα, συνταγές και άλλα μπείτε στο: www.facebook.com/skinosmastihaspirit

Keywords
Τυχαία Θέματα