ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΙΚΟ ΠΑΓΕΤΟ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ!Τετάρτη, Φεβρουάριος 28, 2018 - 15:49

❱❱ Η κακοκαιρία σάρωσε χωριά των Τρικάλων! Ισοπέδωσε δρόμους και σπίτια

Από την
Εύα Παπαδάτου

Εικόνες Αποκάλυψης άφησε στα Τρίκαλα το πέρασμα της «Λητούς», του νέου κύματος κακοκαιρίας, που σαρώνει την Ελλάδα

και συνοδεύεται από εκκενώσεις χωριών, πλημμύρες σε αγροκτήματα και αποκλεισμούς δρόμων από κατολισθήσεις!

Υστερα από ένα μικρό διάλειμμα, οι βροχές επανήλθαν με μεγαλύτερη ένταση χθες το πρωί στον νομό, με αποτέλεσμα να «φουσκώσουν» ο Πηνειός και οι παραπόταμοί του και να πλημμυρίσουν περισσότερα από 40.000 στρέμματα στην περιοχή της Φαρκαδόνας. Οι βροχοπτώσεις ήταν τόσο έντονες, που οδήγησαν στην εκκένωση σπιτιών στο χωριό Αλπίνα του Δήμου Πύλης, με συνέπεια πολλές οικογένειες να αναζητήσουν καταφύγιο σε σπίτια συγγενών τους κουβαλώντας στα χέρια και στις πλάτες ό,τι απέμεινε από το βιο τους.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, σε συνεννόηση με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, προχώρησε στη σύνταξη εγγράφου με σκοπό να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ορμητικά νερά

Στο Βαλτινό Τρικάλων πλημμύρισαν σπίτια όταν «φούσκωσαν» τα κανάλια της περιοχής, στον οικισμό Ματσουκέικα τα νερά του ποταμού Ανάποδου κύκλωσαν το χωριό και οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής μετατράπηκαν σε λίμνες.

Ιδιο σκηνικό και στο Ελευθεροχώρι, όπου κόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων προς Βαλτινό λόγω του πλημμυρισμένου δρόμου, ενώ παρόμοια ήταν η κατάσταση σε Δενδροχώρι και Βαλομάνδρι. Στον Πυργετό υπερχείλισαν δύο μεγάλες «φλέβες» που πέφτουν στον Πηνειό.

Ετσι, τα νερά σε όλα τα κανάλια δεν έβρισκαν διέξοδο και πλημμύρισαν ένα αγρόκτημα και κτηνοτροφικές μονάδες. Τέλος, πλημμύρισαν και οι Φυλακές Τρικάλων.

ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΙΚΟ ΠΑΓΕΤΟ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Η τελευταία πράξη της κακοκαιρίας αναμένεται να παιχτεί σήμερα, μετά τα χιόνια και τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν χθες πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί βροχές, καταιγίδες και χαλάζι θα επισκεφτούν τις Κυκλάδες και στη συνέχεια τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου, και τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το μεσημέρι σε περιοχές της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας με υψόμετρο άνω των 200 μέτρων και ως τις απογευματινές ώρες σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα παραμείνουν οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας, που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στη βόρεια Ελλάδα.

Ο Μάρτης αναμένεται... γδάρτης, με ολικό παγετό στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί με νοτιάδες που θα φέρουν θερμές αέριες μάζες από την Αφρική και ο υδράργυρος θα ανεβεί. Ωστόσο, θα διατηρηθούν και το Σαββατοκύριακο οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα