Αστέρια της Ρομποτικής ετών 10!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑστέρια της Ρομποτικής ετών 10!Τετάρτη, Φεβρουάριος 28, 2018 - 13:47

❱❱ Δύο αυτοματισμούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον εποικισμό του... Αρη δημιούργησαν τέσσερις λιλιπούτειοι μαθητές ηλικίας μόλις δέκα χρόνων από τη Θεσσαλονίκη, που παίζουν στα δάχτυλα την τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά συστήματα!

Με αυτούς οι μαθητές της τετάρτης τάξης δημοτικού του Κολλεγίου Ανατόλια Μενέλαος

Αρσένης, Κοσμάς Διόλατζης, Αλκης Αραμπατζής και Πέτρος Πέντζος κατόρθωσαν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής 2018 για την Κεντρική Μακεδονία και ήδη ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τον πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, με όνειρο να κατακτήσουν και σε αυτόν την πρώτη θέση.

«Ηταν φανταστικό ότι κερδίσαμε, παρόλο που είχαμε να συναγωνιστούμε τόσο πολλές και καλές ομάδες. Χάρηκα πολύ που δούλεψα με τους κολλητούς μου σε κάτι τόσο ενδιαφέρον» λέει ο μικρός Μενέλαος.

Σύμφωνα με τον «προπονητή» των τεσσάρων μαθητών Μιχάλη Μπακάλογλου που προετοίμασε την ομάδα, τα τελευταία επτά χρόνια υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για παρακολούθηση μαθημάτων και σεμιναρίων Ρομποτικής.
Ο προκριματικός περιφερειακός διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και το American College of Thessaloniki.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα