Εικαστικές αναζητήσεις

SHOWBIZΕικαστικές αναζητήσειςΣάββατο, Αύγουστος 15, 2015 - 15:00

Μια μεγάλη έκθεση με έργα του σπουδαίου εικαστικού Κωστή Γεωργίου φιλοξενείται την περίοδο αυτή στη Marina Keas Gallery, στο γραφικό Βουρκάρι της Τζιας.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη παρουσίαση -έρχεται σε συνέχεια της μεγάλης έκθεσης που έκανε ο δημιουργός πριν από λίγες ημέρες στο Μόντρεαλ του Καναδά-, στην οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη νέα σειρά έργων με τίτλο «Sailors and Sea Trips».

«Σε

αυτή την καινούργια σειρά περιλαμβάνονται πέντε έργα τα οποία δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση στην Τζια» σχολιάζει στην «Espresso» η ιδιοκτήτρια της γκαλερί Κατερίνα Μαρούλη και συμπληρώνει: «Συνολικά, βέβαια, το κοινό θα μπορέσει να θαυμάσει από κοντά τριάντα πέντε έργα του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη». Μεταξύ αυτών θα βρίσκονται και οι ιδιαίτερες κατασκευές με «πρωταγωνιστές» τους περίφημους χορευτές του αλλά και δημιουργίες με τους χαρακτηριστικούς ταύρους του.

Μάλιστα ένα παρόμοιο έργο του (απεικόνιζε δύο ταύρους να μάχονται) είχε στο γραφείο του ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην προεκλογική συνέντευξη που είχε δώσει τον περασμένο Ιανουάριο στον Νίκο Χατζηνικολάου. «Στην γκαλερί έχουμε το ίδιο έργο, αλλά σε μικρότερες διαστάσεις» επισημαίνει η κυρία Μαρούλη. «Ο μοναδικός ευμεγέθης πίνακας είναι εκείνος ενός ναύτη, που φτάνει περίπου το ενάμισι μέτρο. Εχουμε επιλέξει γενικά έργα αντιπροσωπευτικά της πορείας ενός πολυδιάστατου καλλιτέχνη. Ενός εικαστικού που μας κάνει με τη δουλειά του υπερήφανους σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

Πολλές επισκέψεις

Σύμφωνα πάντα με την ιδιοκτήτρια της γκαλερί, η έκθεση έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, με τα γλυπτά του δημιουργού να έχουν «κερδίσει» τις καρδιές των επισκεπτών. «Αρέσουν πολύ στον κόσμο. Ισως γιατί είναι πρωτότυπα και διαφορετικά. Γενικότερα όμως η παρουσίαση έχει "αγκαλιαστεί" θερμά από εκείνους που έρχονται στην Τζια. Μάλιστα στις αρχές Αυγούστου βρέθηκε στην γκαλερί και ο αγαπημένος Ελληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με το άρτιο εικαστικό αποτέλεσμα και τα έργα του Κωστή Γεωργίου» τόνισε. Αξιοσημείωτο είναι, δε, πως η ατομική έκθεση του δημιουργού στην Τζια αποτελεί μεσαίο σταθμό πριν από τις νέες εκθέσεις του στη Λεμεσό και το Σικάγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα