«Game of Thrones» made in Greece

SHOWBIZ«Game of Thrones» made in GreeceΣάββατο, Αύγουστος 15, 2015 - 15:00

Μέσα σε τρία λεπτά -όσο διαρκεί το φιλμ μικρού μήκους του- κατάφερε να «χωρέσει» όλες τις βίαιες... αναχωρήσεις που συγκλόνισαν τους θεατές κατά τη διάρκεια των πέντε σεζόν της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones».

ΑΠO ΤΗ
ΓΙΩΤΑ ΒΑΖΟΥΡΑ

Ο Νεντ Σταρκ, ο γιος του Ρομπ, η Κέιτλιν Σταρκ αλλά και οι Τζέφρι και Τάιγουιν Λάνιστερ -ήρωες της σειράς βιβλίων του Τζ. Ρ. Ρ Μάρτιν οι οποίοι βρήκαν φρικτό θάνατο- «πρωταγωνιστούν» στην ταινία κινουμένων

σχεδίων που έχει επιμεληθεί ο Ελληνας σκηνοθέτης-animator Αρίσταρχος Παπαδανιήλ.

Ο τίτλος του... σπλάτερ φιλμ είναι «The rains of Castamere: An animated Choreography of Departures» και πριν από λίγες ημέρες ψηφίστηκε ως το «βίντεο της εβδομάδας» στη διαδικτυακή πλατφόρμα Awardeo, η οποία επιβραβεύει τις καλύτερες ταινίες του vimeo (αντίστοιχη με το YouTube).

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που Ελληνας δημιουργός παρουσιάζει μια μικρού μήκους ταινία animation εμπνευσμένη από το «Game of Thrones». «Η συγκεκριμένη σειρά με κέρδισε από το πρώτο επεισόδιο» λέει ο δημιουργός στην «Espresso». «Εχει πολύπλοκα ενδιαφέροντες χαρακτήρες, η ανάπτυξη των οποίων γίνεται μέσα από σκηνές με αιχμηρούς διαλόγους και με ανατρεπτική δράση. Η ιδέα προέκυψε από την ακρόαση του τραγουδιού "The rains of Castamere" σε μουσική του Ramin Djawadi για το λογοτεχνικό έργο "A song of Ice and Fire", στο οποίο βασίζεται το σίριαλ» συμπληρώνει.

Η τεχνική

Η ταινία έχει δημιουργηθεί με την τεχνική του rotoscope animation, κάτι που σε απλούς όρους σημαίνει ότι η κίνηση των σχεδίων προκύπτει ύστερα από επεξεργασία κινηματογραφημένου live action υλικού. «Επέλεξα εμβληματικές σκηνές της σειράς και απομονώνοντας στοιχεία τους, σε συνδυασμό με το τραγούδι, έδωσα μια νέα κινηματογραφική "ανάγνωση" στο οπτικοακουστικό υλικό» εξηγεί ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ.

Σύμφωνα με εκείνον, η ανακήρυξη της ταινίας του ως το βίντεο της εβδομάδας αποτελεί, εκτός από μια διεθνή διάκριση, και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συζητηθεί το φιλμ στα social media αλλά και σε περιοδικά όπως το αμερικανικό «Animation magazine» και το αγγλικό «Digital arts». «Εχω ήδη δημιουργήσει μια ενημερωμένη έκδοση της ταινίας, στην οποία περιλαμβάνονται δύο επιπλέον σκηνές. Αν σταθεί δυνατό, θα ήθελα να την παρουσιάσω σε αυτήν της τη μορφή σε κάποια διεθνή φεστιβάλ» αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα