Δίκη «Noor 1»: Φοβάμαι για τη ζωή μου, λέει ο καπετάνιος

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔίκη «Noor 1»: Φοβάμαι για τη ζωή μου, λέει ο καπετάνιοςΠαρασκευή, Δεκέμβριος 18, 2015 - 14:11

Με αλληλοκαρφώματα και νέες καταγγελίες για απειλές και εκφοβισμό μεταξύ των κατηγορουμένων συνεχίστηκε χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για το «Noor 1» με τους δύο τόνους ηρωίνη. Ο Ινδός καπετάνιος του ναρκοπλοίου ισχυρίστηκε στην απολογία του πως μέσα στο όχημα που μετέφερε τους κρατουμένους τον απείλησε ο γνωστός ως «κάπτεν Τζωρτζ» Γιώργος Μπουρδούβαλης, ο οποίος, κατά τον ίδιο, είχε το γενικό πρόσταγμα για την πορεία του δεξαμενόπλοιου.

«Απειλούν

εμένα και την οικογένειά μου. Φοβάμαι για τη ζωή μου. Τη γυναίκα μου την απείλησαν και παίρνει χάπια. Τα παιδιά μου δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί φοβούνται» υποστήριξε, ενώ πρόσθεσε ότι δέχθηκε απειλές και μέσα στη φυλακή από άτομα που επισκέφθηκαν τον 62χρονο «κάπτεν Τζωρτζ».

Ο Ινδός δεν τον είχε αναγνωρίσει (την περασμένη Δευτέρα) στο πρόσωπο του Γιώργου Μπουρδούβαλη, ωστόσο το... κενό αυτό κάλυψε χθες ο συμπατριώτης του, υποπλοίαρχος του «Noor 1», ο οποίος ανέφερε πως μίλησε στο δορυφορικό τηλέφωνο με τον «κάπτεν Τζωρτζ» και του συστήθηκε ως Μπουρδούβαλης. Ο υποπλοίαρχος αναγνώρισε, επίσης, και τους κατηγορουμένους Κωνσταντίνο Καρτσώνη και Σταύρο Λάγιο ως τα πρόσωπα που έβαλαν σε σακβουαγιάζ κάποιους από τους «αμαρτωλούς» σάκους και τους φόρτωσαν σε αυτοκίνητα, ενώ ανέφερε ότι, όταν το πλοίο έφτασε στην Ελευσίνα, είχε ανέβει ο εφοπλιστής Ευθύμης Γιαννουσάκης.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο Καρτσώνης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν κατέβασαν ποτέ σακιά από το «Noor 1». Σχετικά με τον ρόλο του Ιρανού «συνοδού» του φορτίου, ο Ινδός υποπλοίαρχος «έδωσε» τον καπετάνιο, λέγοντας ότι τους είχε δει να συνομιλούν στη γέφυρα του πλοίου.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα