Συνελήφθη «ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο»

ΚΟΣΜΟΣΣυνελήφθη «ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο»Παρασκευή, Δεκέμβριος 18, 2015 - 13:26

Χειροπέδες πέρασε η αμερικανική αστυνομία στον άνθρωπο που έγινε ο εφιάλτης των πασχόντων από AIDS αυξάνοντας την τιμή βασικού φαρμάκου τους κατά 5.000% για να κερδίσει χρήματα. Ο 32χρονος Μάρτιν Σκρέλι συνελήφθη στο υπερπολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, όχι όμως γι' αυτή την υπόθεση. Κατηγορείται για χρηματοπιστωτική απάτη εις βάρος των επενδυτών και

της εταιρίας του, μέσω της οποίας απέσπασε χρήματα για να κάνει dolce vita και να ξεπληρώσει παλαιότερα χρέη.

Μηχανισμοί απάτης

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι μαζί με τον δικηγόρο του Ιβαν Γκρίμπελ και άλλους έστησε τρεις διαφορετικούς μηχανισμούς απάτης από το 2009 μέχρι το 2014. Ωθούσαν ιδιώτες επενδυτές της εταιρίας Retrophin να τοποθετήσουν ταχρήματά τους σε δύο επενδυτικά προϊόντα. Ο Μάρτιν Σκρέλι φέρεται να τα αποσπούσε για ιδία χρήση και για να πληρώσει χρέη που είχε συσσωρεύσει άλλη εταιρία του. Πρόκειται για το hedge fund MSMB Capital Management, το οποίο έκλεισε το 2012. Ηταν η χρονιά ίδρυσης η Retrophin, με τον Σκρέλι να αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, μέχρι να απολυθεί από την εταιρία τον Σεπτέμβριο του 2014. Η Retrophin του ζητάει τώρα πίσω 60.000.000 ευρώ.

Ο Μάρτιν Σκρέλι, που χαρακτηρίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης «ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο» για την απόφασή του να αυξήσει την τιμή του φαρμάκου κατά του ιού HIV από 12,5 ευρώ σε 694 ευρώ, είχε προκαλέσει με την ευκολία με την οποία ξόδευε χρήματα. Στις αρχές του μήνα αποκαλύφθηκε ότι ήταν το άτομο που ξόδεψε 1.850.000 ευρώ για να αποκτήσει τον συλλεκτικό δίσκο των Wu-Tang Clan με τίτλο «Once Upon a Time in Shaolin».

Keywords
Τυχαία Θέματα