Η συμμορία των οικιακών βοηθών χτύπησε στη Βούλα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΜΑΦΙΑΗ συμμορία των οικιακών βοηθών χτύπησε στη ΒούλαΠαρασκευή, Δεκέμβριος 18, 2015 - 13:53

Σε πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί για την Ασφάλεια η δράση της μαφίας των Γεωργιανών κακοποιών, οι οποίοι στρατολογούν (ακόμη και με απειλές) ομοεθνείς οικιακές βοηθούς αλλά πλέον και αποκλειστικές νοσοκόμες, προκειμένου να τις χρησιμοποιούν ως «δούρειους ίππους» στα σπίτια ευκατάστατων πολιτών, τους οποίους στη συνέχεια ληστεύουν. Τελευταίο θύμα τους φέρεται ότι ήταν μια 50χρονη επιχειρηματίας

στη Βούλα και λεία τους το ποσό των 200.000 ευρώ!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι ληστές γνώριζαν ότι στην πολυτελή μονοκατοικία υπήρχε χρηματοκιβώτιο, χάρη σε πληροφορίες που τους είχε δώσει η οικιακή βοηθός η οποία είχε πιάσει δουλειά τους τελευταίους μήνες και είχε πει στην εργοδότριά της ότι είναι από το Καζακστάν. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού πιθανώς είχε εμπιστευτεί την αλλοδαπή χωρίς να φαντάζεται ότι έπαιζε διπλό παιχνίδι. Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η άτυχη 50χρονη τοποθετούσε μπροστά της χρήματα στα τρία χρηματοκιβώτια που είχε στο σπίτι!

Από την κύρια είσοδο

Οταν, το απόγευμα της Τετάρτης, η επιχειρηματίας βρισκόταν στη μονοκατοικία και η οικιακή βοηθός μαγείρευε το βραδινό στην κουζίνα, τρεις ληστές μπήκαν σαν κύριοι από την κεντρική είσοδο, που λίγο πριν είχε ανοίξει η ίδια η αλλοδαπή. Αιφνιδίασαν την 50χρονη ιδιοκτήτρια και, αφού την έδεσαν στον καναπέ, της πήραν τα κλειδιά από τα τρία χρηματοκιβώτια τα οποία είχε στην τσέπη της. Ομως, ήταν απαραίτητοι και οι κωδικοί κι έτσι με απειλές και άσκηση βίας εξανάγκασαν την έντρομη γυναίκα να τους αποκαλύψει τους συνδυασμούς.

Ετσι, κατάφεραν να αρπάξουν από τα χρηματοκιβώτια συνολικά το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ. Αμέσως μετά, τόσο οι τρεις ληστές όσο και η οικιακή βοηθός έσπευσαν να εξαφανιστούν. Η Ασφάλεια αναζητάει πια την αλλοδαπή, πιστεύοντας ότι αυτή θα οδηγήσει στους φυσικούς αυτουργούς της ληστρικής εισβολής.

Στρατολογούν αποκλειστικές νοσοκόμες!

Οι Γεωργιανοί κακοποιοί, που λειτουργούν με ιεραρχία στα πρότυπα της μαφίας, στρατολογούν στην εγκληματική οργάνωσή τους ως πληροφοριοδότες συμπατριώτισσές τους που εργάζονται όχι μόνο ως οικιακές βοηθοί αλλά και ως αποκλειστικές νοσοκόμες! Οπως αποκαλύπτει στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση των ερευνών, έρχονται αρχικά σε επαφή με τις ομοεθνείς τους που απασχολούνται σε σπίτια ευκατάστατων πολιτών κάνοντάς τους τα «γλυκά μάτια» και συνήθως δημιουργούν ερωτικές σχέσεις μαζί τους. Με αυτό τον τρόπο, καταφέρνουν να τις κάνουν συνεργούς τους και να τους δίνουν πληροφορίες ή να τους ανοίγουν τις πόρτες!

Φυσικά, δεν υποκύπτουν όλες οι οικιακές βοηθοί ή οι αποκλειστικές νοσοκόμες στη θέληση των μαφιόζων και αρνούνται να τους τροφοδοτήσουν με αντικλείδια από τα σπίτια που εργάζονται ή να τους δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την ύπαρξη τυχόν χρηματοκιβωτίων και πολύτιμων αντικειμένων.

Σε πολλές περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί από την αστυνομική έρευνα ότι οι κακοποιοί φτάνουν στο σημείο να εκβιάζουν τις ομοεθνείς τους, απειλώντας τες ότι θα κάνουν κακό στις οικογένειές τους και στα παιδιά τους που ζουν στη Γεωργία, στην περίπτωση που επιμένουν να μη συνεργάζονται μαζί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα