Δεν πρόλαβε να γίνει ο πρώτος «αφροναύτης»

18:33 9/7/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΔεν πρόλαβε να γίνει ο πρώτος «αφροναύτης» Τρίτη, Ιούλιος 9, 2019 - 18:32

❱❱  Νοτιοαφρικανός πιλότος των ενόπλων δυνάμεων και part time dj, ο οποίος είχε κερδίσει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος μαύρος Αφρικανός στο Διάστημα, σκοτώθηκε σε τροχαίο προτού προλάβει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο 30χρονος Μάντλα Μαζέκο (φωτό), γνωστός και με το παρατσούκλι «αφροναύτης», επειδή είχε κερδίσει το 2013 διαγωνισμό αμερικανικής διαστημικής ακαδημίας εξασφαλίζοντας εισιτήριο για ένα ταξίδι στο Διάστημα, έπεσε νεκρός στην άσφαλτο

όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανής στην οποία επέβαινε.

το πολυπόθητο εισιτήριο

Η υποτροχιακή πτήση, διάρκειας μιας ώρας, με το διαστημικό σκάφος «Lynx Mark II» ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει το 2015. Ο Μαζέκο και οι υπόλοιποι 22 άνθρωποι που είχαν εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο είχαν περάσει μάλιστα και από ειδική εκπαίδευση στο Διαστημικό Κέντρο «Κένεντι» της Φλόριντα, ωστόσο το ταξίδι πήρε παράταση. 

Ο Μαζέκο ήταν γεννημένος σε μια μικρή πόλη έξω από την Πρετόρια και αποτελούσε πηγή «εθνικής υπερηφάνειας», επειδή είχε βάλει τον τόπο του στον «γαλακτικό χάρτη» μετά τη νίκη του στον διαστημικό διαγωνισμό, όπου είχε καταφέρει να υπερισχύσει αντί 1.000.000 υποψηφίων από 75 χώρες.

Ο ίδιος ήλπιζε ότι μια μέρα θα τους δικαίωνε, όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνον.

Keywords
Τυχαία Θέματα