Δάκρυα από Λάκη για τη χαμένη του νιότη

SHOWBIZΔάκρυα από Λάκη για τη χαμένη του νιότηΠέμπτη, Νοέμβριος 20, 2014 - 17:42

Το τελευταίο «Αλ τσαντίρι» για το 2014 είχε έντονες στιγμές συγκίνησης, αλλά και έναν απολαυστικό Λάκη Λαζόπουλο τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Στο θέατρο Βέμπο, όπου έπαιξε στην αρχή της καριέρας του ερχόμενος από τη Λάρισα, αποφάσισε να κλείσει ο ηθοποιός τον φετινό κύκλο της εκπομπής του.
Από την πρώτη στιγμή που πάτησε

στο σανίδι του θρυλικού θεάτρου προσπαθούσε να κρύψει την έντονη συγκίνησή του. Οι ανεμιστήρες δούλευαν στο φουλ για να τον δροσίζουν σε όλη τη διάρκεια του «Τσαντιριού» και τα μπουκαλάκια με το παγωμένο νερό ήταν σε σημεία που δεν... έπιαναν οι κάμερες. Στα διαλείμματα δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Λάκης αναζητούσε ακόμη περισσότερη δροσιά, ενώ δεν σταμάτησε να παίζει με το κοινό ακόμη κι όταν οι κάμερες ήταν κλειστές.

Ραντεβού με τη Ρώπα

Σε ένα από τα break για διαφημίσεις είπε από μικροφώνου στη φίλη του Χρύσα Ρώπα, που ήταν ανάμεσα στους θεατές, να μη φύγει, αλλά να τον περιμένει ώστε να πάνε για φαγητό μετά το τέλος της εκπομπής. Εκείνη τον ρώτησε πού θα πήγαιναν και ο ηθοποιός τής απάντησε γελώντας: «Θέλεις να σου το πω από το μικρόφωνο;». Εκείνο όμως που προσπαθούσε να αποφύγει τελικά έγινε. Ο Λάκης, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, έκανε κατάθεση ψυχής on camera για το περιστατικό που σημάδεψε την παρουσία του στο θέατρο Βέμπο πριν από 33 χρόνια. «Το 1981 βρέθηκα να παίζω εδώ.

»Θυμάμαι τα πάντα! Μη μου δείχνεις τις φωτογραφίες, δεν θέλω να τις δω» είπε ο παρουσιαστής όταν άρχισε να προβάλλεται φωτογραφικό υλικό από τις παραστάσεις του.

Και τότε άνοιξε ακόμη περισσότερο το κουτί με τις αναμνήσεις, περιγράφοντας την περιπέτεια υγείας που είχε ενώ βρισκόταν στη σκηνή και που τον σημάδεψε για καιρό. «Θυμήθηκα όταν είχα πάθει γαστρορραγία. Στο διάλειμμα ήρθε ο γιατρός, μου έκανε εξέταση και μου είπε "πρέπει να διακόψεις τώρα την παράσταση". Του λέω "όχι, έχω ένα κείμενο να παίξω στο τέλος". Ηταν το φορείο εκεί (σ.σ.: δείχνοντας τις κουίντες) και θυμάμαι πως είχε πέσει ο αιματοκρίτης μου, δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου. Κράτησα το μικρόφωνο είκοσι λεπτά και με τη δύναμη που έπαιρνα από τον κόσμο δεν έπεσα. Δεν κατάλαβα πώς στάθηκα. Είπα όλο το κείμενο απέξω κι εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι ο κόσμος έχει τέτοια δύναμη να μου δώσει, που η δικιά μου ήταν τόσο ασήμαντη.

»Οταν βγήκα έξω, έπεσα στο φορείο κι έβγαινα μαζί με τους θεατές. Ακόμη θυμάμαι πόση δύναμη μου έδιναν, σαν μην καταλάβαιναν, αλλά είμαι σίγουρος ότι ένιωθαν.

»Πολλές φορές χωρίς να σας λέω κάτι, ξέρετε από μέσα πώς είμαι» είπε και για να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα πέρασε σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, προτού πει για φέτος το «αντίο». Μόλις οι θεατές βγήκαν στο φουαγέ, ένας από τους χορηγούς της εκπομπής τούς κέρασε λευκό και κόκκινο κρασί, ενώ έξω από το θέατρο έπαιρναν αλεξανδρινά λουλούδια ως αναμνηστικό.
Να πούμε ότι το 2015 το «Αλ τσαντίρι» θα επιστρέψει για δύο εκπομπές, εκτός κι αν η επικαιρότητα «απαιτήσει» περισσότερες.

Τεριάννα Παππά

Keywords
Τυχαία Θέματα