Η κόρη «έκαψε» τον φονιά του δασοπυροσβέστη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ κόρη «έκαψε» τον φονιά του δασοπυροσβέστηΠέμπτη, Νοέμβριος 20, 2014 - 17:01

Με τη μαρτυρία-καταπέλτη της ίδιας της κόρης του ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών η δίκη του Δημήτρη Καρύδα, ο οποίος κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανό τον άτυχο δασοπυροσβέστη Βασίλη Γκότση, επειδή διατηρούσε δεσμό με το παιδί του! Το έγκλημα έγινε τον Μάιο του 2008 σε ένα δρόμο στο Καλούσι Αχαΐας και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη.


Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, οι λόγοι του διαπληκτισμού που είχαν οι δύο άντρες και οδήγησε στο φονικό ήταν η αξίωση

του Καρύδα να διακοπεί η σχέση που είχε αναπτύξει ο 34χρονος με την κόρη του. Πάνω στον καβγά ο κατηγορούμενος ξυλοκόπησε τον δασοπυροσβέστη, ο οποίος εξαιτίας των χτυπημάτων που είχε δεχτεί έχασε τις αισθήσεις του. Τότε ο δράστης τον έβαλε μέσα στο αυτοκίνητό του και στη συνέχεια έβαλε φωτιά καίγοντάς τον ζωντανό!


Αρχικά ο θάνατος του άτυχου άντρα είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία και για αρκετά χρόνια αποτελούσε μυστήριο για τις Αρχές, όμως τελικά η έρευνα οδήγησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η κατάθεση της κόρης του δράστη, η οποία ανέφερε ότι ο πατέρας της είχε βάλει τη φωτιά και μάλιστα παρακολουθούσε το αυτοκίνητο να καίγεται από κοντινή απόσταση. Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αρνείται την εμπλοκή του στην άγρια δολοφονία και δηλώνει αθώος.


«Πιστεύουμε ότι και σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο θα καταλήξει σε ανάλογη απόφαση με το πρωτοβάθμιο» δήλωσε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κώστας Κρεμμύδας. Η δίκη διακόπηκε για τις 9 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των συγγενών του κατηγορούμενου.

Keywords
Τυχαία Θέματα