Χωρίς παίκτες από το «Voice» η super συναυλία

SHOWBIZΧωρίς παίκτες από το «Voice» η super συναυλίαΤετάρτη, Ιούνιος 25, 2014 - 14:15

Ενα talent show, με κοινή πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του ΑΝΤ1 Θοδωρή Κυριακού και του Αντώνη Ρέμου, γίνεται συναυλία για τον φιλανθρωπικό φορέα Αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Αφιλοκερδώς θα τραγουδήσουν στις 3 Ιουλίου, στις 21.30, στο Ολυμπιακό

Στάδιο της Αθήνας οι τέσσερις coaches του «The Voice» Δέσποινα Βανδή, Μελίνα Ασλανίδου, Αντώνης Ρέμος και Μιχάλης Κουϊνέλης των Stavento.

Αν και στη συναυλία επρόκειτο αρχικά να πάρουν μέρος και οι φιναλίστ του show Μαρία-Ελενα Κυριάκου, Αρετή Κοσμίδου, Λευτέρης Κιντάτος και Αίμιλη Χαραλάμπους, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η ΜΙΝΟΣ-EMI αρνήθηκε, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του καναλιού Στρατή Λιαρέλλη, τη συμμετοχή τους. «Οι παίκτες του "The Voice"έχουν κυρίως σύμβαση με την εταιρεία του εξωτερικού TALPA, που εκείνη τους διαχειρίζεται και σε αυτήν λογοδοτεί η ΕΜΙ» εξηγεί στην «Espresso» η Μαργαρίτα Μάτσα, διευθύντρια της δισκογραφικής εταιρίας.

Εκτός από αυτό, οι διοργανωτές έχουν να αντιμετωπίσουν κι άλλο ένα αγκάθι. Η ΑΕΠΙ ζήτησε το 7% από τον τζίρο της συναυλίας προκειμένου να διαθέσει το ανάλογο ποσοστό στους συνθέτες και στιχουργούς των κομματιών που θα ακουστούν. Παρά την προσωπική επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με την οποία ζήτησε από την εταιρία πνευματικών δικαιωμάτων να εξαιρεθεί από αυτό το event το 7%, οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν.

«Η ΑΕΠΙ δρα για τα δικαιώματα τρίτων με νομική εξουσιοδότηση και δεν μπορεί να παραιτηθεί από αυτά, γιατί θα έχει κυρώσεις. Η πνευματική αμοιβή των μελών είναι εργασιακό δικαίωμα. Δεν είναι η ΑΕΠΙ μια εταιρία που χαρακτηρίζεται από αναλγησία. Σε περίπτωση που κάποιος δημιουργός παραιτηθεί των δικαιωμάτων για τη συναυλία, θα πρέπει να φύγει από την ΑΕΠΙ» επισήμανε η διευθύντρια Επικοινωνίας και Πολιτισμού της εταιρίας Μαίρη Φασουλάκη.

Πουλήθηκαν 25.000 εισιτήρια

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πάντως χθες η Δέσποινα Βανδή αποκάλυψε πως ήδη έχουν πουληθεί 25.000 εισιτήρια (κοστίζουν 7 ευρώ), ενώ ο Αντώνης Ρέμος επισήμανε ότι θα ήθελε να γίνει το αδιαχώρητο στο Ολυμπιακό Στάδιο, «να δώσουμε έναν αγώνα αγάπης», όπως χαρακτηριστικά είπε. Η Κατερίνα Γκαγκάκη αναφέρθηκε στους δύο μήνες μεγάλης προσπάθειας του καναλιού, το οποίο μάχεται για να νικήσει ανυπέρβλητα εμπόδια, ωστόσο η σίτιση 60.000 ατόμων κάθε μέρα από την Αρχιεπισκοπή είναι αυτό που τους όπλισε με δύναμη να συνεχίσουν.

«Το ότι η Μελίνα Ασλανίδου ήρθε και μαγείρεψε για τους απόρους ως φυσική της συνέχεια στα κατηχητικά σχολεία, ο Αντώνης Ρέμος ζωγράφισε με τα παιδιά, η Δέσποινα Βανδή έφτιαξε φαγητά για τους αστέγους και ο Μιχάλης τραγούδησε στα παιδιά, αυτό είναι προσφορά» επισήμανε, τέλος, ο γενικός διευθυντής της Αποστολής Κωστής Δήμτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα