Χειροπέδες σε τέσσερις «ιμάμηδες» που δημιουργούσαν πυρήνες εξτρεμιστών

16:57 4/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΧειροπέδες σε τέσσερις «ιμάμηδες» που δημιουργούσαν πυρήνες εξτρεμιστώνΠαρασκευή, Μάρτιος 4, 2016 - 16:56

Δέκα φανατικούς μουσουλμάνους έχει βάλει το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιό της η ΕΥΠ και τους παρακολουθεί στενά, καθώς έχει δεχθεί πληροφορίες ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το δράμα των προσφύγων που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στην πλατεία Βικτωρίας και να τους προσηλυτίσουν στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Ηδη, έπειτα από ενημέρωση που δέχθηκε από

την ΕΥΠ, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε ελέγχους σε καταστήματα ψιλικών και μπακάλικα στις περιοχές του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας, όπου, με το πρόσχημα των υγειονομικών ελέγχων και παραβάσεων, συνέλαβε τέσσερις φερόμενους ως ισλαμιστές που τα διατηρούν και αυτοαποκαλούνται «ιμάμηδες».

Οι πράκτορες της ΕΥΠ είχαν πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο άτομο από το Σουδάν, το οποίο τριγυρνούσε στην πλατεία Βικτωρίας και προσπαθούσε να προσηλυτίσει ομοθρήσκους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους για τον συγκεκριμένο «ιμάμη» ανέφεραν ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν διατηρούσε στενή σχέση με την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ του Σουδάν, η οποία συνδέεται απευθείας με το ISIS.

Κηρύγματα μίσους

Στη διάρκεια της παρακολούθησης του συγκεκριμένου προσώπου οι μυστικοί της ΕΥΠ εντόπισαν άλλους τρεις «ιμάμηδες», που έκαναν κηρύγματα μίσους σε αυτοσχέδια τζαμιά στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα. Από εκεί και έπειτα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές, που πραγματοποίησαν έλεγχο στα καταστήματα τα οποία διατηρούν οι ύποπτοι, με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν με πρόφαση τις υγειονομικές παραβάσεις που βεβαίωσαν.

Παράλληλα, οι πράκτορες συνεχίζουν να παρακολουθούν βήμα προς βήμα τις κινήσεις των υπόλοιπων 10 ατόμων, που θεωρούνται ύποπτα για απόπειρες προσηλυτισμού προσφύγων, και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις με νέες συλλήψεις.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα