Χειροπέδες σε συμμορία με... γούστο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΧειροπέδες σε συμμορία με... γούστο!Τρίτη, Μάιος 20, 2014 - 15:44

Στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε η σπείρα αλλοδαπών που είχε ρημάξει τη διεθνώς γνωστή αλυσίδα καταστημάτων πώλησης ετοίμων ενδυμάτων Η&Μ! Επειτα από πολύμηνες έρευνες οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά έξι Αλβανούς -τρεις γυναίκες και τρεις άντρες-, ηλικίας από 26 έως και 30 ετών, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται άλλο ένα ζευγάρι από τη γειτονική χώρα.

Οπως προέκυψε, μέσα σε διάστημα μόνο ενός μήνα η συμμορία είχε διαπράξει τέσσερις

κλοπές σε καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας σε Μαρούσι και Πειραιά. Ωστόσο από τους αστυνομικούς εκτιμάται πως οι κλοπές είναι περισσότερες, όπως και τα κέρδη της σπείρας. Η έρευνα άρχισε έπειτα από καταγγελία που έκανε το Δ.Σ. της εταιρίας που διαχειρίζεται την αλυσίδα με τα καταστήματα, καθώς η οικονομική ζημιά από τις συνεχείς κλοπές ήταν μεγάλη.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τα μέλη της σπείρας σε κατάστημα της συγκεκριμένης αλυσίδας στην περιοχή του Πειραιά και τα συνέλαβαν επ' αυτοφώρω, την ώρα που προσπαθούσαν να βγάλουν από το κατάστημα δεκάδες επώνυμα ρούχα.

Κόλπο με αλουμίνιο

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε από την προανάκριση, οι κακοποιοί είχαν μαζί τους σακούλες με τη φίρμα της συγκεκριμένης εταιρείας, στο εσωτερικό των οποίων είχαν τοποθετήσει φύλλα αλουμινίου και αλουμινόχαρτο προκειμένου να μην ενεργοποιείται ο συναγερμός από τα αντικλεπτικά sticks που είχαν τα ρούχα.

Με τον τρόπο αυτόν οι δράστες είχαν καταφέρει να βγάλουν δεκάδες ρούχα έξω από το συγκεκριμένο κατάστημα, τα οποία μετέφεραν σε δύο αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει κοντά στο σημείο, όπου συνελήφθησαν. Μόνο από το συγκεκριμένο κατάστημα η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται πως ανέρχεται στα 10.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», πολλά από τα επώνυμα είδη που έκλεβαν από την αλυσίδα των καταστημάτων οι Αλβανοί τα έβγαζαν στην πατρίδα τους, όπου τα μεταπωλούσαν σε καταστήματα αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Επίσης εξετάζεται από τους αστυνομικούς το ενδεχόμενο οι κατηγορούμενοι να έχουν πουλήσει μέρος των κλοπιμαίων και σε καταστήματα της Αττικής.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα