Στέρεψαν τα δάκρυα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτέρεψαν τα δάκρυαΤρίτη, Μάιος 20, 2014 - 15:35

Σπάραξαν καρδιές στην κηδεία της Αννας Πολλάτου... Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συναθλήτριές της και πλήθος κόσμου είπαν χθες το απόγευμα το τελευταίο αντίο στην άτυχη 31χρονη Ολυμπιονίκη του ανσάμπλ, που έχασε τη ζωή της το Σάββατο σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ κατευθυνόταν στο λιμάνι της Κυλλήνης για να πάρει το καράβι για το νησί της, την Κεφαλλονιά.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στη

Μητρόπολη Αργοστολίου Κεφαλλονιάς, απ' όπου καταγόταν και κατευθυνόταν το περασμένο Σάββατο για να δώσει την ψήφο της στον αδερφό της Διονύση που κατέβαινε ως υποψήφιος σύμβουλος στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων. Ολο το νησί ήταν εκεί για να αποχαιρετήσει το «χρυσό» κορίτσι της που έκανε τους κατοίκους να φουσκώσουν από περηφάνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, και η Κεφαλλονιά και η Ελλάδα να ακουστούν απ' άκρη σ' άκρη της Γης.

Με δάκρυα στα μάτια και ένα αναπάντητο «γιατί» να πλανιέται στον αέρα, όλοι όσοι συνόδευσαν την αδικοχαμένη κοπέλα στην τελευταία της κατοικία, κρατώντας στα χέρια άσπρα τριαντάφυλλα, της χάρισαν το πιο δυνατό τους χειροκρότημα,. Στεφάνια στάλθηκαν από όλη τη χώρα, ενώ εκείνο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου έγραφε «στη Σμηναγό Αννα Πολλάτου». Αγημα της Πολεμικής Αεροπορίας και η Φιλαρμονική Σάμης συνόδευσαν το άτυχο κορίτσι που το φέρετρό του ήταν τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη και το καπέλο της αξιωματικού πάνω του. Δίπλα από αυτά, απαρηγόρητα τα κορίτσια της Εθνικής ανσάμπλ, που μαζί δόξασαν την Ελλάδα.

Τα μεγάλα μάτια της Αννας έκλεισαν για πάντα, όταν στο 45ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου, στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο πριν είχε ξεσπάσει μπουρίνι και η Αννα προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο φρενάροντας απότομα. Λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, προφανώς έχασε τον έλεγχο του Smart που οδηγούσε, με συνέπεια να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, να καρφωθεί με το πίσω μέρος σε ένα αγροτικό όχημα και να βρει ακαριαίο θάνατο.

«Εξι ήμασταν και είχαμε πει θα μείνουμε μέχρι τέλος... ΓΙΑΤΙ???» έγραψε στο facebook η Ειρήνη Αϊνδηλή, μία από τις συναθλήτριές της στο ανσάμπλ, ενώ η Κλέλια Πανταζή σημείωσε: «Ναι, θα παραδεχτώ ότι ακόμα είμαι σε κατάσταση σοκ και άρνησης».

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα