Χειλουδάκη για Οσκαρ

SHOWBIZΧειλουδάκη για ΟσκαρΠέμπτη, Σεπτέμβριος 27, 2018 - 17:25

❱❱ Η ταινία στην οποία παίζει έχει βάλει πλώρη για τα λαμπερά βραβεία του κινηματογράφου

Η Τζένη Χειλουδάκη πάει για Οσκαρ! Η ταινία μικρού μήκους «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά, στην οποία παίζει και η γνωστή τρανσέξουαλ από την Κρήτη, είναι η μοναδική στην κατηγορία της που συμμετέχει φέτος στην προκριματική φάση των επερχόμενων βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η ιστορία του φιλμ

αφορά ένα εγκαταλελειμμένο καλοκαιρινό θέρετρο, την Copa-Loca, και έχει για κεντρική ηρωίδα την Πωλίνα, μια νεαρή κοπέλα που νοιάζεται για όλους, την οποία υποδύεται η Ελσα Λεκάκου. Οσο για την Τζένη; Οπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Χρήστος Μασσαλάς σε συνέντευξή του στο lifo.gr, υπήρξε «ένα από τα πρόσωπα της παιδικής του μυθολογίας» και γι' αυτό της πρότεινε να συνεργαστούν.

«Την είχα πρωτοδεί στην τηλεόραση όταν ήμουν 10 χρονών και είχα πάθει πλάκα, όπως όλοι. Ο ρόλος της ήταν τελείως απαραίτητος στη δημόσια μυθοπλασία του '90. Επειτα από χρόνια την ξαναείδα στην τηλεόραση. Είχε αποσυρθεί στην Κρήτη, έγραφε πια τα βιβλία της, ζούσε μια ήρεμη ζωή. Είχε πια μια στωικότητα σχεδόν μητρική. Και γι' αυτό, όταν άρχισα να σκέφτομαι για τον ρόλο της μητέρας στην “Copa-Loca”, η Τζένη ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μου ήρθε στο μυαλό. Ηταν μια γυναίκα που είχε ζήσει τη χρυσή εποχή της Copa-Loca και είχε έρθει η ώρα να επιστρέψει - ως άλλη πια» είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε τυχερός που δέχτηκε να συνεργαστούν, αλλά και για όλο το καστ της ταινίας του.

Η λίστα των ταινιών μικρού μήκους θα μπει στο μικροσκόπιο ειδικής επιτροπής της ακαδημίας, η οποία θα καταλήξει στις πέντε ταινίες που θα μπουν στην ψηφοφορία όλων των μελών για το τελικό βραβείο Οσκαρ, που θα απονεμηθεί στις 24 Φεβρουαρίου του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα