«Χαπάτσι» από την Κρήτη και για τη χοληστερίνη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Χαπάτσι» από την Κρήτη και για τη χοληστερίνηΤετάρτη, Οκτώβριος 14, 2015 - 13:23

Εκτός από το «Ιαμα», που «χτυπά» τη γρίπη, ετοιμάζεται και δεύτερο «θαυματουργό» σκεύασμα

Ετοιμο να βγει στα ράφια των φαρμακείων όλης της χώρας, τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, είναι το σκεύασμα από βότανα της Κρήτης και ελαιόλαδο, που θα καταπολεμήσει τη γρίπη και το απλό

κρυολόγημα! Το «Κρητικόν ίαμα», όπως είναι η εμπορική ονομασία του φαρμάκου (με δράση αντίστοιχη της ασπιρίνης και των παρόμοιων σκευασμάτων), φέρει την υπογραφή τριών καθηγητών πανεπιστημίου. Η ομάδα ήδη άρχισε έρευνες για τη δημιουργία δεύτερου σκευάσματος, με βάση αρωματικά φυτά, το οποίο θα μειώνει τη χοληστερίνη!

Οι καθηγητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής και Ηλίας Καστανάς, και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος είχαν εδώ και πολλά χρόνια την έμπνευση να «συμπυκνώσουν» σε μια κάψουλα τη θεραπευτική δράση του φασκόμηλου, του θυμαριού και του δίκταμου και να δημιουργήσουν ένα φυσικό προϊόν που θα ανακουφίζει τον ασθενή από το κρυολόγημα. Σήμερα το made in Crete σκεύασμα μπαίνει στη φάση της παραγωγής, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου και γνωστή ελληνική φαρμακοβιομηχανία, και σε λιγότερο από έναν μήνα θα αρχίσει η διάθεσή του.

Ο κ. Καστανάς ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για το ελαιόλαδο, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κριτσά Λασιθίου, ότι το «Κρητικόν ίαμα» θα παρουσιαστεί επίσημα στο Ρέθυμνο στις 9 Νοεμβρίου (αν και η ημερομηνία δεν έχει κλειδώσει προς το παρόν).

Στα φαρμακεία

Την ίδια μέρα, πάντως, το σκεύασμα θα κυκλοφορήσει στα φαρμακεία της Κρήτης και δύο μέρες αργότερα σε αυτά όλης της χώρας ως μη συνταγογραφούμενο φάρμακο.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το «Κρητικόν ίαμα» δρα κατασταλτικά στα συμπτώματα του κρυολογήματος και γενικότερα στις λοιμώξεις του αναπνευστικού που οφείλονται σε ιούς. «Ουσιαστικά συμβάλλει στη μείωση της έντασης και της διάρκειας των συμπτωμάτων που προκαλούνται από ιογενείς λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού» ανέφερε στην «Espresso» ο κ. Λιονής, προσθέτοντας ότι εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι έχει προληπτική δράση, που μένει να αποδειχθεί από μακροχρόνιες έρευνες. Ο καθηγητής Ηλίας Καστανάς ανακοίνωσε και την έναρξη της έρευνας για το φυτικό σκεύασμα κατά της χοληστερίνης, αλλά απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα