Μπαίνει τέλος στο μαρτύριο των συγγενών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜπαίνει τέλος στο μαρτύριο των συγγενώνΤρίτη, Ιανουάριος 13, 2015 - 16:53

Ακόμη δύο 24ωρα θα πρέπει να κάνουν υπομονή οι συγγενείς των τριών Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο «Norman Atlantic», ενώ σε ό,τι αφορά τις έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου, οι Ιταλοί πυροσβέστες ελπίζουν να βρουν τις απαντήσεις για το πώς ξέσπασε η φωτιά στο τρίτο γκαράζ! Υστερα από πολυήμερη καθυστέρηση, ξεκίνησε επιτέλους η νεκροψία-νεκροτομή στις σορούς των θυμάτων της τραγωδίας, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί

αύριο και να ανοίξει τον δρόμο για τον επαναπατρισμό των νεκρών συμπατριωτών μας, που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Εδώ και πολλές ημέρες οι οικογένειες των θυμάτων περιμένουν με αγωνία να παραλάβουν τις σορούς και να κηδέψουν τους ανθρώπους τους. Ωστόσο, γραφειοκρατικές διατυπώσεις της υπό εξέλιξη ποινικής έρευνας επιβράδυναν δραματικά τις νεκροψίες, με αποτέλεσμα οι νεκροί να παραμένουν στην Ιταλία για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Νεκροψίες
Πάντως, το μαρτύριο των συγγενών φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, καθώς οι ιατροδικαστές του Μπάρι τέλεσαν χθες τις δύο πρώτες νεκροψίες σε θύματα. Σήμερα έχει προγραμματιστεί η εξέταση άλλων πέντε θυμάτων, δύο Ιταλών οδηγών και των τριών Ελλήνων που επιβεβαιωμένα έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική τραγωδία, δηλαδή του Γεράσιμου Καζαντζίδη, του Κώστα Κουφόπουλου και του Νίκου Παράσχη. Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν αύριο με την εξέταση ακόμη δύο σορών. Οπως επισημαίνει στην «Espresso» ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Καζαντζίδη, Πάολο Φραντσέσκο Καμπανάλε, αμέσως μετά η Εισαγγελία του Μπάρι αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» στις προξενικές Αρχές ώστε να ξεκινήσουν τη διαδικασία του επαναπατρισμού των τριών Ελλήνων. «Πιστεύω ότι την Πέμπτη οι σοροί θα μπορούν να γυρίσουν στην Ελλάδα» λέει ο κ. Καμπανάλε.

Μπήκαν στα γκαράζ
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με αναφορές των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Μπάρι κλήθηκε και ο θαλάσσιος βιολόγος Λούτσιο Ροζιτάνο, επειδή ένας από τους νεκρούς (όχι Ελληνας) φέρει τραύμα που θα μπορούσε να προέρχεται από επίθεση καρχαρία! Πάντως, έως αργά χθες το βράδυ τα ιταλικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «υποψία» που δεν έχει επιβεβαιωθεί. Οσον αφορά τις έρευνες, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι η πυρκαγιά δεν ξέσπασε στα γκαράζ νούμερο 1 και νούμερο 2, καθώς τα οχήματα που βρίσκονταν σε αυτά δεν είχαν επηρεαστεί σημαντικά από τις φλόγες, οπότε δεν είναι δυνατόν να ξεκίνησε εκεί η φωτιά. Οι πυροσβέστες επέστρεψαν στο πλοίο χθες και προσπάθησαν να απομακρύνουν τις μεγάλες ποσότητες καπνού που έχουν συγκεντρωθεί στα γκαράζ 3 και 4, ώστε να συνεχίσουν τις έρευνες. Τέλος, η τεχνική αξιολόγηση των μαύρων κουτιών, που αναμένεται να ρίξει φως στα δραματικά γεγονότα της 28ης Δεκεμβρίου, θα γίνει την Τρίτη 20 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα