Τρόμος πάλι στα β. προάστια

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤρόμος πάλι στα β. προάστιαΤρίτη, Ιανουάριος 13, 2015 - 16:31

Αντιμέτωπη με την ομάδα των κακοποιών που εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα στη μονοκατοικία ενός ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας στο Παλαιό Ψυχικό φαίνεται πως βρέθηκε χθες τα ξημερώματα στο σπίτι της, επίσης στα βόρεια προάστια, η Χριστίνα Λαναρά, πρώτη σύζυγος του αείμνηστου μεγαλοδικηγόρου Τρύφωνα Κουταλίδη («έφυγε» το 2012) και γόνος της γνωστής οικογένειας βιομηχάνων Λαναρά. Η περιγραφή των τριών κουκουλοφόρων που εισέβαλαν στη μονοκατοικία

της στην περιοχή της Φιλοθέης ταιριάζει με αυτή των ληστών που άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα από το σπίτι του κατασκευαστή και γρονθοκόπησαν την αλλοδαπή οικιακή βοηθό.


Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 2.00 τα ξημερώματα, όταν η 81χρονη Χριστίνα Λαναρά ειδοποιήθηκε από την εταιρία σεκιούριτι που καλύπτει τη μονοκατοικία της στην οδό Παύλου Μελά ότι έχει ηχήσει ο συναγερμός του σπιτιού της. Η ίδια όμως δεν διαπίστωσε κάποια περίεργη κίνηση, ούτε στην αυλή, ούτε στο εσωτερικό του σπιτιού, με αποτέλεσμα να κλείσει τον συναγερμό και να επιστρέψει στο κρεβάτι της.


Ομως, τρεις μαυροφορεμένοι άνδρες που είχαν παραβιάσει νωρίτερα μια ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, πιθανότατα με λοστό, βρίσκονταν ήδη στο εσωτερικό του σπιτιού, χωρίς ωστόσο να γίνουν αντιληπτοί από την 81χρονη και την Ουκρανή οικιακή βοηθό της! Ετσι, ενώ η ηλικιωμένη συνέχισε ανυποψίαστη τον ύπνο της, οι δύο από τους κουκουλοφόρους μπήκαν στο υπνοδωμάτιο και την ξύπνησαν απότομα! Μόλις συνήλθε από τη δυσάρεστη έκπληξη, η Χριστίνα Λαναρά κατάλαβε πως ο συναγερμός της μονοκατοικίας δεν είχε χτυπήσει από βλάβη, αλλά επειδή τα φωτοκύτταρα είχαν εντοπίσει τις κινήσεις των τριών κουκουλοφόρων εισβολέων που την ακινητοποίησαν και τη διέταξαν να μην τολμήσει να μιλήσει, απειλώντας τη με κάποιο αντικείμενο που ίδια νομίζει ότι ήταν πιστόλι. Παρ' όλα αυτά, ανέκτησε την ψυχραιμία της και μάλιστα φέρεται ότι άνοιξε διάλογο με τους ληστές της.


«Γιατί, παιδί μου, κάνεις αυτή τη δουλειά; Την ψυχή σου δεν την σκέφτεσαι;» ρώτησε η ηλικιωμένη έναν από τους ληστές που φαινόταν ο πιο νεαρός από τα μέλη της συμμορίας. Εκείνος της απάντησε ορθά κοφτά: «Ασε μας τώρα με την ψυχή μου... Τα λεφτά θέλουμε». Ενώ ο ένας από τους κακοποιούς κρατούσε τσίλιες στην αυλή της μονοκατοικίας, οι άλλοι δύο συνεργοί του οδήγησαν την 81χρονη και την αλλοδαπή οικιακή βοηθό στο σαλόνι, όπου τις έδεσαν σε έναν καναπέ, χωρίς όμως να σφίξουν πολύ τα σχοινιά και τους ζήτησαν να τους αποκαλύψουν πού υπήρχαν χρήματα. Η κυρία Λαναρά τους υπέδειξε πού είχε το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το ποσό των 1.000 ευρώ, αλλά και την κοσμηματοθήκη της, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να αρπάξουν και τα μετρητά και τα κοσμήματα και να φύγουν από τη μονοκατοικία.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα