Αγρια Δύση στους δρόμους του Μοσχάτου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑγρια Δύση στους δρόμους του Μοσχάτου Τρίτη, Ιανουάριος 13, 2015 - 16:30

Στην εξάρθρωση σπείρας που είχε ρημάξει τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στα νότια προάστια της Αττικής οδηγείται η Ασφάλεια έπειτα από την άγρια καταδίωξη και την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ κακοποιών και ανδρών της Aμεσης Δράσης, που αναστάτωσαν το Μοσχάτο τη νύχτα της Κυριακής. Είχε προηγηθεί η ένοπλη ληστεία στο πρακτορείο του παλαίμαχου διεθνούς μπασκετμπολίστα

του Παγκρατίου και του Ολυμπιακού Παναγιώτη Καρατζά, στην περιοχή του Αλίμου, επί της λεωφόρου Καλαμακίου.


Οι τρεις οπλοφόροι ληστές είχαν εισβάλει στο πρακτορείο του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα, τον ακινητοποίησαν και άρπαξαν τις εισπράξεις και το κινητό του τηλέφωνο. Αμέσως μετά διέφυγαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Smart. Ο Παναγιώτης Καρατζάς πήρε αμέσως τηλέφωνο το «100» και ενημέρωσε για τη ληστεία, με αποτέλεσμα τα περιπολικά της Αμεσης Δράσης και οι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να αρχίσουν να «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν από καιρό ενισχυμένες στα νότια προάστια όπου τους τελευταίους δύο μήνες οι ληστές με το Smart είχαν ρημάξει τα πρακτορεία.

Σε μαύρο smart

Επειτα από έρευνες, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το ύποπτο μαύρο αυτοκίνητο να κινείται με τρεις επιβάτες σε περιοχή του Μοσχάτου. Αμέσως έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει προκειμένου να του κάνουν έλεγχο, όμως εκείνος αγνόησε την υπόδειξή τους και πάτησε το γκάζι, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άγρια καταδίωξη. Οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και μέσα σε ελάχιστα λεπτά η περιοχή γέμισε περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Αμεσης Δράσης.
Κάποια στιγμή το ύποπτο Smart, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις κακοποιοί, ακινητοποιήθηκε στην οδό Θεσσαλονίκης στο Μοσχάτο, όπου εγκλωβίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί πήραν θέση μάχης με τα υπηρεσιακά όπλα ανά χείρας και κάλεσαν τους τρεις επιβάτες να παραδοθούν. Ξαφνικά οι πόρτες του μικρού αυτοκινήτου άνοιξαν και δύο από τους επιβαίνοντες βγήκαν κρατώντας όπλα στα χέρια! Αμέσως άρχισαν να τρέχουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, πυροβολώντας ταυτόχρονα εναντίον των αστυνομικών, που είχαν προλάβει όμως να καλυφθούν. Οι άνδρες της Αμεσης Δράσης απήντησαν στα πυρά των κακοποιών, οι οποίοι ωστόσο κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας στα στενά της περιοχής.


Παρ' όλα αυτά, άλλοι αστυνομικοί πρόλαβαν να αποκλείσουν την οδό Θεσσαλονίκης και να ακινητοποιήσουν τον οδηγό του μαύρου Smart, στον οποίο φόρεσαν χειροπέδες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για Αλβανό και στην κατοχή του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο που είχαν αρπάξει από τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα. Ωστόσο, τα χρήματα που άρπαξαν από το πρακτορείο του Παναγιώτη Καρατζά δεν βρέθηκαν και εκτιμάται πως τα είχαν μαζί τους οι δύο συνεργοί του δράστη, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα