Αργομισθία 600.000 ευρώ της Φιγιόν!

ΚΟΣΜΟΣΑργομισθία 600.000 ευρώ της Φιγιόν!Πέμπτη, Ιανουάριος 26, 2017 - 18:22

Με πέντε παιδιά αναγκάστηκε μεν να εγκαταλείψει την καριέρα της δικηγόρου, παρ’ όλα αυτά προλάβαινε να κάνει δύο δουλειές, εκ των οποίων η μία σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό και υπεύθυνο πόστο.

Η γεννημένη στην Ουαλία Πενέλοπε Φιγιόν, η επί 17 χρόνια σύζυγος του προεδρικού υποψηφίου της Κεντροδεξιάς και φαβορί της αναμέτρησης Φρανσουά Φιγιόν, ήταν «κοινοβουλευτική βοηθός» του συζύγου της όσο

εκείνος ήταν βουλευτής, την περίοδο 1998-2002, και εν συνεχεία του Μαρκ Ζουλό που τον διαδέχθηκε στην κοινοβουλευτική έδρα.

Ομως, ταυτόχρονα εργαζόταν στο πολιτιστικό περιοδικό «Revue des deux mondes». Και μεγάλωνε και τα πέντε παιδιά! Από τη μία δουλειά της πληρωνόταν από το γαλλικό δημόσιο 6.900 - 7.900 ευρώ τον μήνα, ενώ στο περιοδικό -το οποίο ανήκει στον πολιτικό φίλο του συζύγου της Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ- είχε μισθό 5.000 ευρώ τον μήνα.

Το πρόβλημα είναι ότι, όπως αποκάλυψε η σατιρική εφημερίδα «Le Canard Enchaine», η κυρία Φιγιόν στην Εθνοσυνέλευση -από την οποία εισέπραξε όλα αυτά τα χρόνια περί τα 600.000 ευρώ για τις υπηρεσίες της- ουδέποτε πάτησε το πόδι της σε αυτήν τη δουλειά!
Παρότι δεν είναι «παράνομο» οι Γάλλοι κοινοβουλευτικοί να προσλαμβάνουν συγγενείς ως συνεργάτες τους, οι αργομισθίες θεωρούνται και στη Γαλλία έξω από τα όρια του «νόμιμου» ή του «ηθικού».

Ετσι χθες η γαλλική δικαιοσύνη διέταξε προκαταρκτική έρευνα αναφορικά με τα δημοσιεύματα, με τον εκπρόσωπο του Φιγιόν Μπενουά Απαρί να δηλώνει: «Η Πενέλοπε εργαζόταν πάντα στα μετόπισθεν, γιατί δεν είναι στο στιλ της να βάζει τον εαυτό της στην πρώτη γραμμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα