Από τα βλάχικα στα prive δείπνα του πριγκιπάτου

SHOWBIZΑπό τα βλάχικα στα prive δείπνα του πριγκιπάτουΠέμπτη, Ιούλιος 16, 2015 - 16:35

Στα 31 χρόνια του είναι ήδη ιδιοκτήτης της δικής του κουζίνας, κοσμογυρισμένος και βραβευμένος, ενώ έχει σερβίρει τα πιάτα του στις μεγαλύτερες προσωπικότητες του κόσμου. Ο Αθηναγόρας Κωστάκος μιλά στην «Espresso» για τις παραξενιές και τις διατροφικές συνήθειες Ελλήνων και ξένων stars, αλλά και το δικό του success story: από την οικογενειακή ταβέρνα στη Βάρη απευθείας στα prive δείπνα για τους

πρίγκιπες του Μονακό και τους είκοσι πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

ΑΠΟ ΤΗ
ΦΑΝΗ ΠΛΑΤΣΑΤΟΥΡΑ

Σαββατοκύριακα και καλοκαίρια τα περνούσε από μικρό παιδί στα δύο εστιατόρια που διατηρούσε ο πατέρας του στην περιοχή της Βάρης. Πρώτα σερβιτόρος και ύστερα μέσα στην κουζίνα, να αναγνωρίζει μυρωδιές και να εκτελεί συνταγές γραμμένες πρόχειρα στο χέρι. Η αγάπη για τη μαγειρική τον ακολούθησε και στην ενηλικίωσή του: σπουδές σε σχολές μαγειρικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, διεθνείς συνεργασίες με τα καλύτερα ξενοδοχεία Ιταλίας και Γαλλίας, μια συμμετοχή στο reality του ΑΝΤ1 «Top Chef» («για την πλάκα μου», όπως δήλωσε αργότερα ο ίδιος) και ύστερα το δικό του -βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο- εστιατόριο στη Μύκονο (στεγάζεται μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο «Bill & Coo»).

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος θυμάται τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα πρώτα χρόνια του στο εξωτερικό, τότε που σπούδαζε και συγχρόνως δούλευε για να βγάλει τα καθημερινά έξοδά του. «Πρέπει να μπεις μέσα στην κλίκα τους, να προσαρμοστείς μόνος σε έναν ξένο τόπο». Μιλά για το τι πιστεύουν οι άλλοι λαοί για την ελληνική κουζίνα. «Στο εξωτερικό θεωρούν ότι οι Ελληνες είναι καλοφαγάδες, αλλά δεν αγαπούν την υψηλή γαστρονομία». Εξηγεί γιατί υπέγραψε «συμβόλαιο σιωπής». «Εχω δουλέψει στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του εξωτερικού μαγειρεύοντας ουσιαστικά για Ευρωπαίους πολιτικούς και δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Είναι λογικό να μη θέλουν να διαρρεύσει τίποτα, ακόμη και αν πρόκειται για τη διατροφή τους».

Πριγκιπάτα και βασιλικές οικογένειες, οι πλουσιότεροι πελάτες του οίκου Van Cleef, τα διασημότερα μοντέλα της Victoria's Secret, η οικογένεια Σουμάχερ, ο Αλέν Ντελόν με τη Miss Γαλλία, αλλά και οι δικοί μας εγχώριοι stars Αννα Βίσση και Αντώνης Ρέμος, είναι όλοι πελάτες του. Ο διάσημος Ελληνας σεφ γυρνά τον χρόνο πίσω και, για χάρη μας, θυμάται αστεία περιστατικά και παράλογες απαιτήσεις των rich and famous Ελλάδας και εξωτερικού.

«Είναι γενικά απλοί άνθρωποι. Προσέχουν πολύ τη διατροφή τους, αποφεύγουν σε απίστευτο βαθμό τη γλουτένη, σπάνια αγαπούν το κρέας, καταναλώνουν περισσότερο ψάρια και λαχανικά. Δεν συμπαθούν επίσης τις πλούσιες σάλτσες, τα βαριά τρόφιμα, το λίπος και τα παχυντικά γλυκά. Ενα παράδειγμα ανθρώπου με περίεργα γούστα στο φαγητό, που μπορώ να θυμηθώ, είναι ο ιδιοκτήτης των Texas Holdem και πολλών ξενοδοχείων στο Λας Βέγκας. Ζει μόνο με σαλάτες, φρούτα και χυμούς. Ζητεί ζυμαρικά αποκλειστικά από ρύζι και έχει να φάει πατάτες τηγανητές από το 2000».

Το πιο αστείο περιστατικό που έχει να εξομολογηθεί ο Αθηναγόρας Κωστάκος είναι όταν πριν από χρόνια μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες τραγουδίστριες του σήμερα επισκέφθηκε το εστιατόριο στο οποίο εργαζόταν και γέμισε το τραπέζι της με gourmet πιάτα. Στη συνέχεια πήγε να τον συγχαρεί για τις δημιουργίες του αναφέροντάς του ότι κατάλαβε από τη μυρωδιά πόσο υπέροχα είναι τα φαγητά του, αφού βρισκόταν σε περίοδο αυστηρής δίαιτας και συνεπώς δεν μπορούσε να δοκιμάσει ούτε πιρουνιά. «Τα μύρισα όλα, ήταν εξαιρετικά. Δεν έχω ακουμπήσει κάτι όμως, επειδή βρίσκομαι σε ειδική διατροφή» του αποκάλυψε με χαμόγελο ενοχής.

Είναι ο μάγειρας τον οποίο οι celebrities εμπιστεύονται, ο άνθρωπος που θα τον βρεις μονίμως πίσω από μια κουζίνα με «ανοιχτά» μάτια να δημιουργεί βραβευμένες γεύσεις και νέες γαρνιτούρες. Ο 30άρης που απέκτησε λεφτά και «όνομα» κάνοντας το χόμπι του επάγγελμα. Οσο για το αν ο έρωτας περνά από το στομάχι; «Φυσικά και ναι», δηλώνει με νόημα και επιστρέφει ολοταχώς στο βασίλειο των γεύσεών του...

Οι προτιμήσεις των Ελλήνων celebrities

Ποιες είναι όμως οι προτιμήσεις των Ελλήνων celebrities στο φαγητό; «Μία από τις πιο λιτοδίαιτες Ελληνίδες είναι η Αννα Βίσση. Ζητάει να της σερβίρουν οτιδήποτε δεν έχει λίπος. Τρώει από ελάχιστο έως σχεδόν καθόλου κρέας, αγαπάει τα ωμά θαλασσινά και συγκεκριμένα λατρεύει το σεβίτσε. Από την άλλη, γνωστός καλοφαγάς είναι ο Αντώνης Ρέμος που θα δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές γεύσεις, ενώ ο άνθρωπος που αγαπά το junk food είναι η Ειρήνη Μερκούρη. Τέλος, ο Μέμος Μπεγνής αποφάσισε τα τελευταία χρόνια να γίνει vegetarian, αλλά δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια καλομαγειρεμένη μακαρονάδα αχινού».

Keywords
Τυχαία Θέματα