Αναζητούν το κρυσφήγετο των Σάκκα και Σεϊσίδη

11:23 8/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑναζητούν το κρυσφήγετο των Σάκκα και ΣεϊσίδηΔευτέρα, Αύγουστος 8, 2016 - 11:22

Στο Αυτόφωρο σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι! Η Αστυνομία «χτενίζει» την Πελοπόννησο για το σπίτι-γιάφκα όπου διέμεναν

Στο εδώλιο του Αυτοφώρου θα καθίσουν σήμερα ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Κώστας Σακκάς και ο φερόμενος ως «ληστής με τα μαύρα» Μάριος Σεϊσίδης, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό του κρησφύγετού τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΜΕΪΜΑΡΗ

Το απόγευμα της Παρασκευής, οι δύο καταζητούμενοι, που συνελήφθησαν ύστερα από τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας στον περιφερειακό δρόμο της Σπάρτης, οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, από το Εφετείο όπου εκτελέστηκαν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους. Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους δίωξη για την κλοπή του αυτοκινήτου με το οποίο κυκλοφορούσαν στη Λακωνία και για πλαστογραφία για τις ψεύτικες ταυτότητες και πινακίδες κυκλοφορίας. Επιπλέον, σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για αντίσταση κατά της Αρχής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παραβάσεις του ΚΟΚ. Το μεσημέρι του Σαββάτου, Σεϊσίδης και Σακκάς μεταφέρθηκαν στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο ζήτησαν και έλαβαν τριήμερη προθεσμία.

Στο μεταξύ, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής «χτενίζουν» την Πελοπόννησο για να εντοπίσουν το κρησφύγετο των συλληφθέντων. Οπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, όλο αυτό το διάστημα οι δύο άνδρες κρύβονταν σε σπίτι-γιάφκα, το οποίο πιθανότατα βρίσκεται στον νομό Λακωνίας, ενώ τις τελευταίες ώρες οι έρευνες έχουν επεκταθεί στην περιοχή της Μάνης και στα Κύθηρα. Μάλιστα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον εντοπισμό του καταλύματος των δύο συλληφθέντων, δεν αποκλείεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Τα κινητά τηλέφωνα τούς

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική «ξεψαχνίζει» τα κινητά τηλέφωνά τους, αφού ενδέχεται να προκύψουν συμπεράσματα για τις επαφές τους και το υποστηρικτικό δίκτυό τους από τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, για τα μηνύματα και τη λίστα με αριθμούς τηλεφώνων που υπάρχουν στις επαφές της συσκευής και στην κάρτα sim. Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπήκε, τέλος, και το ασημί Ι.Χ. Golf, καθώς από τη λήψη γενετικού υλικού θα διαπιστωθεί κατά πόσον μπορεί να μπήκαν στο αυτοκίνητο και άλλα άτομα, που έχουν σχέση με την τρομοκρατία.

Στα «κάγκελα» Ν.Δ. - Κυρίτσης για τις συλλήψεις

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., με αφορμή την ανάρτηση που έκανε στο facebook ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος κατάφερε να προκαλέσει, σχολιάζοντας τις πρόσφατες συλλήψεις των Σακκά και Σεϊσίδη, με τρόπο που ερέθισε τα δεξιά ανακλαστικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία τον κατηγόρησε ως συμπαραστάτη τρομοκρατών.

Η γραμμένη σε «αγοραία» γλώσσα και χωρίς τόνους ανάρτηση του κ Κυρίτση, που παρατίθεται αυτούσια, ανέφερε: «Διάβασα διαφορα λυρικα πουτσιλικια (;) για τη σύλληψη των Κ. Σακκά και Μ. Σεισιδη από αριστερούς - μοιρολογίστρες. Διαβασα και αυτο απο τον Dimitris Saltos (μαλλον αναρχικος δεν τον γνωριζω τον άνθρωπο) και πρεπει να πω οτι σε γενικες γραμμες συμφωνώ: «Ο Σακκάς ήταν φυγόδικος άρα λογικό ήταν να συλληφθεί. Δεν ζητάμε καμια προνομιακή μεταχείριση από κανένα κράτος γι αυτό δεν πρέπει να μας απασχολεί ποιος είναι στην εξουσία αριστερός ή δεξιός. Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν, ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη. Τα λοιπά απλά αναπαράγουν δεξιούς μύθους περί διασυνδέσεων χάιδεμα κουκουλοφόρων και λοιπών γελοιοτήτων».

Χωρίς να ασχοληθεί ιδιαίτερα με το νόημα, η Ν.Δ. βγήκε στα... κάγκελα. «Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν "μαύρες πλερέζες" μετά τη σύλληψη... Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση να ηγηθεί σε παλιές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι δική τους υπόθεση. Η στήριξή του, όμως, σε κατηγορούμενους για τρομοκρατία ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και προκαλεί ανησυχία σε κάθε πολίτη. Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση συχνά κάνει πράξη τις θέσεις του» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα