«Άκαπνο» παιχνίδι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Άκαπνο» παιχνίδιΠέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2019 - 18:40

❱❱ Τέλος το τσιγάρο από θεριακλήδες γονείς στις παιδικές χαρές 

Ολομέτωπο πόλεμο με το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα όπου βρίσκονται παιδιά, όπως στις παιδικές χαρές, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με αφορμή το αντικαπνιστικό νομοσχέδιο που θα φέρει τις επόμενες μέρες στη Βουλή

Το νομοσχέδιο, που φιλοδοξία του υπουργού είναι να εφαρμοστεί αυστηρά ως νόμος από την 1η Οκτωβρίου, περιορίζει δραστικά τους χώρους για τους καπνιστές.

Έτσι,

θα απαγορεύεται διά ροπάλου σε παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δημόσιους χώρους φορέων που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο, νοσοκομεία, σχολικές δομές όλων των βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένων και των φροντιστηρίων.

Επίσης σε κυλικεία, κλειστούς εργασιακούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Απαγόρευση θα ισχύει και εντός των Ι.Χ. όπου βρίσκονται παιδιά κάτω των 12 ετών.

Για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα, τα οποία θα επιβάλλονται ανάλογα με την περίπτωση και το παράπτωμα.

Μάλιστα ο υπουργός αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για επιθεωρητές που θα επιφορτιστούν με τους ελέγχους.

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου θα συνοδευτεί από επικοινωνιακή καμπάνια σε μέσα ενημέρωσης και διαδίκτυο για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και τη ζημιά που κάνει στον οργανισμό μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα