ΑΙΣΧΟΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑΙΣΧΟΣ!Δευτέρα, Αύγουστος 13, 2018 - 17:24

❱❱ ΑμεΑ καταγγέλλει ότι τον άφησαν να ταξιδέψει Καβάλα - Θάσο εγκλωβισμένο στο Ι.Χ. του επειδή το πλοίο δεν είχε ασανσέρ

Ντροπή και οργή προκαλεί η συμπεριφορά σε ένα άτομο με αναπηρία στην Ελλάδα του 2018 και της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς το πλήρωμα του φέρι για Θάσο τον παράτησε εγκλωβισμένο στο Ι.Χ. του στο γκαράζ, επειδή το πλοίο δεν

διαθέτει ασανσέρ και δεν μπορούσε να ανέβει στο κατάστρωμα από τις σκάλες!

Το ντροπιαστικό σκηνικό κοινοποίησε ο ίδιος ο παθών, συγγραφέας Δημήτρης Αντωνίου, μέσα από τον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία. Μάλιστα, ο κ. Αντωνίου περιγράφει ότι αποφάσισε για πρώτη φορά στη ζωή του να πάει σε νησί μετά το ατύχημα που τον καθήλωσε στο αμαξίδιο!

Υψηλές θερμοκρασίες

Ομως, αντί να δει την ομορφιά της διαδρομής, έμεινε παγιδευμένος στο γκαράζ του φεριμπότ! Ευτυχώς για τον συγγραφέα, η διαδρομή του φέρι για Θάσο διαρκεί λίγη ώρα, διαφορετικά οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο γκαράζ θα του προκαλούσαν σημαντικά προβλήματα!

«Εδώ βλέπετε εμένα “παγιδευμένο” με το αναπηρικό μου αμαξίδιο μέσα στο αυτοκίνητο σε μια πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων ενός ferry boat που πάει προς Θάσο. Ξέρετε γιατί; Είπα φέτος να προσπαθήσω να “κάνω διακοπές” 2-3 μέρες στην Καβάλα και σκέφτηκα γιατί να μην πάω και σε ένα νησί (πρώτη φορά μετά το ατύχημα), μια και η Θάσος είναι απέναντι... Σχεδόν κανένα ferry boat δεν έχει προδιαγραφές (ασανσέρ ή κάτι αντίστοιχο) ώστε το αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να ανεβαίνει στο κατάστρωμα του πλοίου. Ισα ίσα, μου “έκαναν και χάρη” που μου το επιτρέψανε, γιατί σε πιο μακρινά ταξίδια για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται να μένω εκεί κάτω» έγραψε ο κ. Αντωνίου προσθέτοντας: «Δεν θα κάτσω να ψάξω τους νόμους, γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και αποκλείεται να “επιτρέπουν” κάτι τέτοιο. Απλά κανενός δεν του καίγεται καρφί για το αν “εγώ” στην αναπηρική καρέκλα στερούμαι το δικαίωμα να ταξιδέψω σαν άνθρωπος με το πλοίο αντί να ντροπιάζομαι και να θλίβομαι με αυτήν την απαράδεχτη αντιμετώπιση... Μια ακόμη μάχη μόλις ξεκίνησε...»

Keywords
Τυχαία Θέματα