Αγρια επεισόδια μεταξύ Αφγανών και Σύρων σε hot spot στα Γιάννενα

15:40 2/1/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑγρια επεισόδια μεταξύ Αφγανών και Σύρων σε hot spot στα ΓιάννεναΤετάρτη, Ιανουάριος 2, 2019 - 15:38

❱❱ Βιαιότητες, άγριοι ξυλοδαρμοί και εμπρησμοί σημάδεψαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων, όπου...

... συγκρούστηκαν Αφγανοί με Σύρους μέχρι τελικής πτώσεως! Στο hot spot δεν υπήρχε φύλαξη από σεκιούριτι και μέλη ΜΚΟ το βράδυ της παραμονής, παρά μόνο... ένας στρατιώτης που ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να αποτρέψει τη σύρραξη! Ετσι, οι δύο πλευρές επιδόθηκαν σε μάχες σώμα με σώμα.

Αρχικά, η ομάδα των Αφγανών επιτέθηκε φραστικά στους Σύρους, αλλά στη συνέχεια τους ξυλοκόπησαν βάναυσα και τους άρπαξαν χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Εβαλαν φωτιά

Μάλιστα, σύμφωνα με το epiruspost.gr, για να κάνουν ακόμα πιο τρομακτική την επίθεσή τους, οι Αφγανοί μετανάστες δεν δίστασαν να βάλουν φωτιά και να κάψουν έναν από τους οικίσκους όπου κατοικούν οι Σύροι.

Φύλακες από κοντινές στο κέντρο επιχειρήσεις ήταν που ειδοποίησαν την Αστυνομία και στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις, που μπήκαν στη μέση για να αποκαταστήσουν την τάξη, ενώ οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά προτού καταστρέψει και άλλους οικίσκους. Το περιστατικό δείχνει για ακόμα μία φορά ότι Σύροι και Αφγανοί τρώγονται σαν τον σκύλο με τη γάτα και κάθε άλλο παρά εύκολη είναι η συνύπαρξή τους στα Κέντρα Φιλοξενίας.

Η δομή του Κατσικά είναι ανοιχτού τύπου, με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να έχουν εφοδιαστεί με χρεωστικές κάρτες για την κάλυψη των αναγκών τους βάσει του σχετικού προγράμματος, ενώ οι οικίσκοι διαθέτουν χώρους 35 τετραγωνικών για ύπνο και επιπλέον μπάνιο και κουζίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα